Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Wat zijn burn-out symptomen?

“Hard werken is goed voor je!” Dat zeggen mensen altijd. Maar is dat ook echt zo? Als we altijd maar harder en harder willen werken, is dat op de lange termijn wel goed voor onze arbeidsproductiviteit? Het korte antwoord hierop is nee.

Iedereen herkent het wel. Of het nou op de middelbare school die ene toetsweek was die u echt moest halen, of op werk dat ene project met een veel te krappe deadline. We werkten er veel te hard aan in een veel te korte tijd en het resultaat… Tsja, het resultaat was middelmatig werk met een oververmoeide maker. Voor 1 keertje is dat niet zo erg, maar gebeurt dit vaker ontstaat er een probleem. Te hard werken voor een lange periode kan zorgen voor stress, overwerktheid en soms zelfs een burn-out.

Nou is dit natuurlijk niet in alle gevallen zo. Natuurlijk is het goed om jezelf te pushen meer werk te verrichten. Maar op het moment dat we zoveel werk moeten doen, dat ons persoonlijk leven eraan gaat lijden, dan gaan we te ver. Het is belangrijk dat je op tijd door hebt dat je overwerkt raakt, want een burn-out behandeling is langdurig en mentaal zwaar. Gespecialiseerd hierin zijn psychologen Leiden. Zij zeggen dat je goed op moet letten op symptomen als moeheid, geprikkeldheid, depressieve gedachten en stress. Deze symptomen zijn vaak werkgerelateerd.

Herkent u deze klachten? Dan is het belangrijk dat u actie onderneemt. Overleg met uw baas over manieren om uw werk tijdelijk wat te verlichten, stel duidelijke regels voor uzelf vast op welke momenten u werkt en op welke momenten u rust neemt en ga op zoek naar een psycholoog of een POHGGZ als uw klachten ondraagbaar worden. Als u er op tijd bij bent, bent u met een paar consulten van uw klachten af. Echter hoe langer u met uw onbehandelde klachten blijft wachten, hoe erger de klachten zullen worden en hoe langer de behandeltijd ook zal zijn. Trek dus altijd op tijd aan de bel.  

https://piekerpoli.nl/