Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Wat is SIP Trunk?

VoIP, SIP, SIP Trunk vormen tegenwoordig de ruggengraat van veel moderne telefoonsystemen. De kans is groot dat u uw zakelijke telefoon dagelijks gebruikt en zelden nadenkt over hoe uw gesprekken of het berichtenverkeer tot stand komt, hoe het werk. Daarom hier een korte eenvoudige uitleg over SIP Trunk.

SIP Trunk, hoe werkt het?

SIP Trunk is een VoIP-methode die specifiek bedoeld is voor het verzenden en ontvangen van oproepgegevens met behulp van het Session Initiation Protocol (SIP). SIP is het protocol dat de gegevensverbinding tussen twee eindpunten signaleert, wijzigingen in de sessie mogelijk maakt en de sessie beëindigt wanneer de oproep is voltooid. VoIP is een manier om spraak, en zelfs videogegevens over het internet te verzenden. Simpel gezegd, VoIP is een manier om spraak- en videogegevens over het internet over te dragen, SIP Trunk is een methode van VoIP die specifiek bedoeld is voor gesprekken, en SIP is het protocol dat een gesprekssessie initieert, beheert en beëindigt.

Wat zijn de voordelen van SIP Trunk?

Het bespaart kosten en verhoogt de schaalbaarheid. Veel bedrijven gebruiken al telefoonsystemen die hun telefoons aansluiten op een Local Area Network (LAN). Telefoonverbindingen kunnen worden gemaakt naar de PBX-server met behulp van een LAN, waardoor de overstap naar SIP Trunk betaalbaar is. Omdat SIP Trunk wordt geïnstalleerd via het internet, is er geen extra hardware of bekabeling nodig, waardoor de kosten die u normaal gesproken zou zien bij de implementatie van een nieuw traditioneel telefoonsysteem, worden verlaagd. U kunt zelfs geld besparen bij het updaten van een verouderd telefoonsysteem om IP-telefoons en VoIP te gebruiken, omdat u SIP Trunk kunt aansluiten op uw analoge systeem met behulp van een gateway. Hierdoor is er geen noodzaak om uw telefonie-infrastructuur te vervangen.

Is uw netwerk er klaar voor?

Omdat VoIP-systemen geen gespreksgegevens kunnen overdragen zonder internetverbinding, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw netwerk voorbereid is op SIP Trunk. Bij de beoordeling van de VoIP-bereidheid van uw netwerk moet rekening worden gehouden o.a.: upload- en downloadsnelheden. Upload- en downloadsnelheden verwijzen naar de bandbreedtesnelheden van het LAN van uw netwerk, de internetverbindingsmethode of het netwerk van uw internetprovider. Het is mogelijk dat u uw internetdienst moet upgraden om de aanbevolen bandbreedte van uw netwerk te behouden.

De professionals van De Nederlandse Provider onderzoeken graag wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn.