Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Waarom zonnepanelen nu enorm aantrekkelijk zijn

Steeds meer woningen worden voorzien van zonnepanelen. Het lijkt inmiddels een grote trend te zijn. De zonnepanelen zijn gedurende de jaren steeds aantrekkelijker geworden voor huishoudens. Het is dan ook niet gek dat de woningen met zonnepanelen opmerkelijk zijn toegenomen. Maar waarom zijn de panelen juist op dit moment enorm aantrekkelijk? In dit artikel zal deze vraag uitgebreid beantwoord worden.

Terugverdientijd nog korter

Indien je in een product investeert om daar op termijn geld aan te verdienen, zul je je als koper moeten verdiepen in de terugverdientijd. Je zult immers pas kunnen spreken over winst als de aanschafprijs is terugverdiend.

De aanschafprijs van de zonnepanelen is gedurende de jaren fors gedaald, wat leidt tot een kortere terugverdientijd. Daarbij zijn de panelen, dankzij productinnovaties, veel efficiënter ten opzichte van vroeger, waardoor er meer energie zal worden opgewekt. Enkele jaren terug kwam de terugverdientijd neer tussen de 10 à 15 jaar. Inmiddels kunnen we spreken over een terugverdientijd tussen de 5 à 10 jaar. Mede hierdoor wordt er ook steeds vaker gekozen voor zonnepanelen voor bedrijf.

Techniek op hoogtepunt

Momenteel beschikt de samenleving over enorm veel kennis, waardoor producten efficiënter kunnen worden. Hierdoor is het aanschaffen van zonnepanelen momenteel erg verstandig. De panelen zijn inmiddels enorm efficiënt, terwijl de techniek zich blijft ontwikkelen. Door de oneindige ontwikkeling van de techniek is er geen ideaal moment om de zonnepanelen aan te schaffen. Gezien de efficiëntie is de aanschaf momenteel erg gunstig.

Opbrengst hoger dan spaarrente

We hebben ons inmiddels neergelegd bij het schrikbarend lage rentepercentage: 0,5%. Doordat de inflatie momenteel hoger is dan de spaarrente is het niet verstandig om spaartegoeden te laten staan op de bank. Om het geld op termijn daadwerkelijk te kunnen verdubbelen, kan investeren een goed alternatief zijn. De pv-systemen, oftewel zonnepanelen, kunnen een rendement van circa 5% per jaar behalen. Een stuk hoger en aantrekkelijker dan sparen op de bank.

http://economy.nl