Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Tips voor een beginnend webdesigner

 

Webdesign is geen eenvoudig vak. Naast het maken van websites voor anderen is het heel belangrijk dat ook je eigen website goed in elkaar steekt. Zo krijg je namelijk bezoekers die jou kunnen vertrouwen op je webdesign skills. Je eigen website is eigenlijk een soort portfolio om je kennis en vaardigheden te laten zien. Hier onder geven we wat tips voor een beginnend om de eigen website mooi te krijgen.

 

Maak de website niet te ingewikkeld

Hoe ingewikkelder de website, hoe minder prettig hij is om te gebruiken. Kies er daarom voor om de website net zo ingewikkeld te maken dat hij nog steeds mooi en makkelijk bruikbaar is. Belangrijk is om op je website ene stukje te hebben over jezelf, wie je bent, en wat je doet. Zo krijgen bezoekers een idee van wie je bent en zullen zij sneller geneigd zijn met jou in zee te gaan.

 

Schrijf je teksten niet zelf

Hoewel het verleidelijk is zelf je teksten in elkaar te gaan typen is dat, voor het succes van je business, waarschijnlijk niet het beste idee. Er zijn namelijk veel mensen die zelf eigenlijk helemaal niet zo goed kunnen schrijven en dit beter over zouden kunnen laten aan een meer ervaren schrijver. Bijvoorbeeld een copywriter, dit is een speciale baan van mensen die dingen schrijven en herschrijven. Zij zijn getraind op verschillende manieren van schrijven en kunnen altijd goed lopende teksten zonder fouten schrijven.

 

Regel je hosting goed

Hosting is voor veel webdesigners een onderdeel van wat ze aanbieden. Daar moet je ook transparant over zijn. vertel daarom duidelijk of je zelf de hosting doet of daar een externe partner voor gebruikt. Het gebruiken van een externe hosting service kan enorme voordelen met zich meenemen. Bijvoorbeeld het vaker online zijn van de servers en feit dat je jezelf dan niet bezig hoeft te houden met het hosten maar dus puur kan focussen op het design.