Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Waarom camera beveiliging de hele buurt veiliger maakt

Iedereen wil zijn huis beschermen tegen inbrekers, maar niet iedereen heeft het geld om er gepaste maatregelen tegen te nemen. Effectieve alarmsystemen zoals bijvoorbeeld camerasystemen, kosten veel geld. Voor rijke mensen is dat natuurlijk niks tegenover wat ze zouden verliezen als er daadwerkelijk ingebroken zou worden, maar voor de doorsnee burger levert het meer kosten op dan een inbraak.

Toch is het ook voor de burgers in rijtjeshuizen een goede aankoop. Camera beveiliging zorgt namelijk voor minder criminaliteit en dat zorgt voor een veiliger gevoel in de buurt. Wonen in de wijk wordt dan aantrekkelijker, dus ook de huisprijzen zullen er van stijgen. Maar wie moet dat offer dan maken, wie moet die camera’s dan aankopen?

Om te begrijpen waarom camera beveiliging voor een veiligere buurt zorgt, kijken we eerst even naar hoe een camerasysteem werkt. Een camera registreert verdacht gedrag en geeft dit door aan de centrale van de maker van het beveiligingssysteem. Hier kijkt een werknemer naar de beelden en die alert eventueel de politie. Zo pakt een camera de bestaande criminaliteit aan.

Maar camera beveiliging voorkomt ook toekomstige criminaliteit. De camera’s en hun effect hebben namelijk een afschrikkende werking, waardoor criminelen zullen afzien van hun plan. Een drugsdealer zal zich toch bedenken als hij ziet dat zijn criminele activiteiten vastgelegd worden op camera en spoedig bij de politie zal worden aangegeven.

Maar laat ik dan weer terugkomen op de vraag, wie gaat dat betalen? Het korte antwoord daarop is: iedereen. In de buurt moet 1 groot potje komen waarvan een aantal camera’s wordt gekocht. Deze camera’s zullen strategisch door de buurt geplaatst worden. Dit plan zal werken, doordat op de camerabeelden van de buren een inbraak of ander criminele gedragingen ook te zien zijn. Zo kan toch de hele buurt profiteren van een veiligere leefomgeving, zonder bakken met geld per persoon kwijt te zijn.

https://www.groenewegendelft.nl/