Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Waar vindt je de karpers in de warme zomermaanden?

Vooral in de zomer zijn er veel vissers actief wegens het mooie weer. Vooral de karper vissers zijn dan erg actief. Je ziet ze vaak langs de waterkant staan of zitten met veel spullen van een sportviswinkel. Soms in tenten met karperhengels, stoelen en allerlei andere benodigdheden om goed te kunnen vissen. Vaak zitten karper vissers langere tijd aan de waterkant te wachten op dat ene moment dat ze beet hebben. Hier heb je dus veel geduld voor nodig en een goede setup is daarom voor veel vissers erg belangrijk. Doe je dit met vrienden dan kan dit heel gezellig zijn en ook enorm ontspannen om te wachten op de karpers. Vaak in de late uren van de dag tot midden in de nacht zijn de karper vissers actief.

De meeste karpers zijn in de warme dagen meestal niet zo actief en op de warmere momenten van de dag zijn ze vaak aan het oppervlak te zien. Om dat ze niet zo actief zijn, is het dan lastig ze te vangen met het aas dat op de bodem ligt. Het aas ligt dus een stuk lager in het water dan de karpers zijn en doordat ze niet actief zijn, wordt het extra lastig. In de avond is de kans om te vangen dus groter.

De zig-rig is hier speciaal op ontwikkeld. Hier wordt drijvend aas voor gebruikt met een hele lange onderlijn. Je kunt dus op vele verschillende dieptes met deze rig vissen. Je kunt het beste een float-controller gebruiken als de onderlijn langer wordt dan 3 meter. Hiermee kun je met het lood wat eraan hang, het drijflichaam naar de oppervlakte laten stijgen. Je kun hiermee op verschillende dieptes vissen wat voor een beter resultaat zal zorgen. Je bent niet meer afhankelijk van de diepte van het water zoals bij een vaste onderlijn waar je de lengte zelf bij moet bepalen.

 

https://www.sportvisgigant.nl/