Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Vuur kan snel gedoofd zijn

Voor alle bedrijven is het verplicht, voor vele boerderijen ook. Voor huishoudens vaak niet tenzij het gaat om een opvang centrum, of een jeugdzorg huis. Brandblussers en rookmelders. Ze zijn essentieel en kunnen veel schade en grote branden voorkomen.

De ondernemer is verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers en klanten in het bedrijf. Daarom stellen verzekeraars en de Arbo wet de aanwezigheid van kleine draagbare brandblussers voor ieder bedrijf verplicht. De brandblussers dienen ieder jaar gecontroleerd te worden op basis van de NEN door een REOB gecertificeerd bedrijf. Te vaak wordt nog geconstateerd dat bedrijven hun wettelijke verplichtingen tot het hebben van brandblusmiddelen en noodverlichting in het bedrijf en de jaarlijkse controle hiervan niet op orde hebben. Dit is een slechte zaak. Want zo zijn de werknemers maar ook de klanten en gasten binnen het bedrijf niet veilig. Door middel van de brandblussers kan de ondernemer de werknemers beschermen maar ook de eigendommen. Mocht er een klein brandje ontstaan kan dit meteen tegen gegaan worden, zijn deze middelen niet aanwezig dan kan een kleine brand al snel uitgroeien tot een grote brand die veel meer verwoest dan dat lief is.

Er zijn verschillende bluselementen die kunnen helpen bij een veiligere werkomgeving binnen de onderneming. Zo kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een brandblusser. Hierin heb je nog weer verschillende soorten hierbij kan gedacht worden aan een poeder blusser, een schuimblusser en een CO2 blusser. Maar ook een rookmelder, en blusdekens zijn van belang. Mocht de brand toch groot worden en een persoon is gegrepen door de vlam, kan deze snel en doelmatig geblust worden door middel van een blusdeken. Deze blusdeken voorkomt dat er zuurstof bij de brand kan waarna deze automatisch dooft. Brand of vuur hebben drie essentieel dingen nodig: warmte, brandbaar materiaal en als belangrijkste zuurstof. Door het laatste weg te halen dooft de brand vanzelf.

Zorg er voor als ondernemer dat deze onderdelen aanwezig zijn binnen het bedrijf, hier mee kun je de veiligheid vergroten en de schade beperken.

http://www.schoens-safety.nl/