Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Voordelen van voetbal voor kinderen

Op de basisschool gaan er vaak vriendenboekjes rond, waarin er diverse vragen worden gesteld aan het betreffende persoon. Bij kinderen zijn de vragen vaak gericht op de ‘favorieten’. Denk hierbij aan je favoriete boek, favoriete film of favoriete bezigheid. In veel gevallen zijn de kinderen het vaak met elkaar eens. Vooral de favoriete bezigheid van de jongens komt vaak overeen; voetbal.

De afgelopen jaren hebben er meerdere onderzoeken plaatsgevonden rondom de gezondheid, waaronder ook de meest effectieve sporten. Uit de resultaten bleek dat voetbal en hardlopen als ‘beste sporten’ beschouwd konden worden. Al blijkt voetbal niet enkel gunstig te zijn voor de gezondheid. Zet de doelnetten of voetbaldoeltjes maar alvast klaar!

Samenwerking

Er wordt gevoetbald in teams. Het team zal samen moeten werken om er met de winst vandoor te gaan. Op deze manier leren de kinderen al snel vriendschappen te sluiten en samen te werken met anderen. Een positieve eigenschap dat ook later van pas zal komen.

Rennen

Tijdens de sport wordt er veel gerend en zal de conditie verbeterd worden. Het rennen zal bijdragen aan het voorkomen van hartaandoeningen en bij de aanmaak van endorfine; een geluksstofje dat stress en zorgen zal verminderen.

Oog- en handcoördinatie

De bal zal, gedurende een wedstrijd, regelmatig ingegooid moeten worden. Als keeper zul je naast het ingooien ook goed moeten kunnen vangen. De oog- en handcoördinatie zijn erg effectief, waarbij de ogen en handen samenwerken bij de uitvoering van een taak. Indien de coördinatie niet voldoende is, zal een persoon moeite hebben met zelfstandig eten, schrijven of tekenen.

Beslissingen maken

Tijdens het voetballen zullen ook belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Naar welke speler schiet ik de bal? In welke hoek zal ik scoren? Doordat kinderen continu keuzes moeten maken, zullen de strategieën en vaardigheden worden aangescherpt in het voordeel van het kind.

http://voetbalgoals.nl