Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Vastgoedeigenaren: drie veel voorkomende beginnersfouten bij het opstellen van een plan

Vastgoedeigenaren: drie veel voorkomende beginnersfouten bij het opstellen van een plan

In Nederland zijn de meeste gebouwen netjes en in goede staat.  Het komt zelden voor dat een gebouw er zodanig slecht aan toe is dat het gebruik daarvan onmogelijk is. Dat komt doordat vastgoedeigenaren in dit land werken het onderhoud van gebouwen professionaliseren met behulp van een meerjarenonderhoudsplan, Voor vastgoedeigenaren die hier voor het eerst mee te maken krijgen, is het goed om in ieder geval niet in de meest voorkomende valkuilen te stappen van een MJOP.

Onjuiste termijn focus

Plannen voor de lange termijn klinkt logisch en strategisch. Hoewel dat zeker klopt, is het toch één van de grootste valkuil. Dat heeft te maken met het feit dat je uiteindelijk uitvoert op een korte termijn focus.

 

Onrealistische visie

Voordat je een goede MJOP kunt opstellen, dien je jezelf af te vragen wat je daarmee wil bereiken. Wat zijn de doelen? De fout die velen maken is dat zij een streven hebben waarbij zij over onvoldoende kennis en ervaring beschikken. De visie moet in plaats daarvan strategisch en realistisch zijn,. Het moet goed kunnen aansluiten op de werkzaamheden die je daadwerkelijk zal kunnen verrichten.

 

Te weinig tijd en energie

Verder komt het vaak voor dat vastgoedbeheerders het implementeren van een vastgoedbeheer programma onderschatten. Begrijpen hoe het invoeren van alle onderhoudsinformatie en conditiemetingen zoals het op officiële wijze hoort, kost meer tijd en energie dan de meeste vooraf verwachten. 

Een goed onderhoudsplan ligt dus was complexer dan veel vastgoedeigenaren denken. De meegemaakte beginnersfouten hebben te maken met een onjuiste termijn focus, een onrealistische visie en het feit dat zij te weinig tijd en energie reserveren voor het begrijpen van het vastgoedbeheer programma. Het advies is om voordat je daadwerkelijk aan een degelijk plan begint, eerst te kijken naar een voorbeeld MJOP. Dat helpt je om in ieder geval een goed beeld te hebben van hoe jouw plan er uiteindelijk uit kan gaan zien.

https://laan35.nl/