Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Tips tegen kerststress

Kerst is een stressvolle periode. Heel veel mensen ervaren het op die manier. Gek eigenlijk, want het is een van de weinige momenten in het jaar dat bijna iedereen vrij heeft. Daarbij is het ook nog eens het einde van het jaar, waarin we ons eigenlijk zouden moeten opladen om het volgende jaar fris te beginnen. Maar wat maakt kerst nou eigenlijk zo’n stressvolle tijd? In dit artikel staan de 3 stressfactoren die het zo zwaar maken, met een eventuele oplossing erbij.

  1. Koken voor het diner

Het koken voor het kerstdiner blijft bij vele toch stressfactor nummer 1. Want je wilt wel een echt spektakel op tafel zetten, maar wilt toch dat het qua tijd en moeilijkheidsgraad te doen blijft. Als je bij iemand gaat eten heb je veel geluk, dan hoef je je hier helemaal geen zorgen om te maken. Maar ben jij de gastheer of –vrouw, dan zit jij met de gebakken (of gestoofde) peren. Een oplossing voor dit kerstprobleem is om af te spreken dat iedereen 1 of 2 dingetjes meeneemt. Niet alleen is dit stressverlichtend voor de gastheer of –vrouw, het is ook nog eens heel lekker.

  1. Familie

Het ideaalplaatje van de familie is helaas niet bij iedereen de realiteit. Jammer genoeg is voor sommigen door ruzies en meningsverschillen het zien van familie tijdens kerst een grote stressfactor. Echt een altijd werkende oplossing hiervoor kan ik je niet geven, maar de tiip die ik je meegeef is gevoelige onderwerpen niet op te brengen en als de ander dat wel doet, ze snel af te kappen.

  1. Kerstboom kopen

Als je dit allemaal aan je hoofd hebt, is het laatste waar je je zorgen om wilt maken de kerstboom. Hoe leuk het ook kan zijn, het uitkiezen en optuigen van een kerstboom vraagt veel tijd en energie. Mocht je dit niet hebben, is misschien de kerstboom bestellen online een goed idee. Daar heb je zelfs een kant en klare kerstboom, dan hoef je het ook niet meer te versieren.

https://www.xmasdeco.nl/