Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Staffing software voor bedrijven

De wereld blijft veranderen en daarmee blijft de technologie ook verbeteren. Voor bedrijven is het belangrijk daarin mee te gaan en ze doen dan ook inspanningen om zoveel mogelijk te moderniseren. Het is de moment om oude gewoontes te doorbreken en efficiëntere oplossingen en manieren van werken te zoeken. Bedrijven die niet mee moderniseren blijven achter en daardoor zullen ze moeten inboeten in winstgevendheid. Een voorbeeld van de modernisering bij bedrijven is de opkomst van staffing software. Dit is software die bepaalde bedrijfsactiviteiten veel makkelijker kan laten verlopen. In deze blog geven we enkele voorbeelden van staffing software.

Urenregistratie

De werkuren van het personeel werden tot enkele jaren geleden vaak in Excel bestanden bijgehouden. In een Excel bestand werden de uren ingegeven en bijgehouden en op basis daarvan werden werknemers dan uitbetaald. De urenregistratie gebeurde dus handmatig en elke kleine foute ingave of error had meteen een impact. Dat hield dus wel wat risico in. Nu kan er gebruik gemaakt worden van urenregistratie software. In één overzichtelijke surface kunnen dan alle werkuren eenvoudig geregistreerd worden. Werknemers kunnen via een app makkelijk zelf hun uren registreren en de software verwerkt alles automatisch. Zo is er geen kans op foutjes. De urenregistratie software berekent automatisch de salarisstroken van de werknemers, zo hoeft de HR afdeling enkel nog de uitbetalingen te regelen.

Uitzendsoftware

Met uitzendsoftware is het voor uitzendbureau’s veel makkelijker om de administratie van hun werkkrachten bij te houden. Wanneer een uitzendkracht wordt ingezet, gaat het meestal om een tijdelijke opdracht waarbij de werkkracht een nodige extra kracht is in het team of een ziektevervanging doet. De administratie van zijn werkuren, werktijd, contracten en loonfiches is dus niet zo eenvoudig. Maar met uitzendsoftware is het veel makkelijker om al die informatie in één overzichtelijk programma te bewaren waarin alle gegeven ook automatisch gekoppeld worden.

https://www.mysolution.nl