Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Slechte Wi-Fi

Met de quarantaine van het moment is het ritme van veel Nederlanders. Alleen mensen met vitale en cruciale beroepen mogen nog naar hun werk, de rest moet thuis werken. We kunnen niet lekker uit eten, of even naar de sportclub. We zitten dus veel binnen. Dit betekent ook dat we veel meer gebruik maken van de Wi-Fi dan anders. Want we werken thuis, we videobellen, we zitten meer op sociale media; we gebruiken het veel intensiever. Niet gek ook dat de kwaliteit van de Wi-Fi dan ook flink achteruit gaat. Want hoe meer het gebruikt wordt, hoe minder de kwaliteit wordt.

Dit is natuurlijk heel vervelend. Als je lekker aan het bellen of een serie aan het streamen bent, blijft het daarbij. Maar als je thuis moet werken kan het hele vervelende gevolgen hebben. Je krijgt misschien wel minder gedaan dan je normaal krijgt. En als je met videobellen een overleg hebt, kan het al helemaal frustrerend zijn. Slechte Wi-Fi zorgt er namelijk voor dat het videobeeld gaat hakkelen, je midden in je verhaal wegvalt of zelfs de vergadering helemaal niet kunt bijwonen. Dat is natuurlijk erg vervelend en wil je koste wat het kost voorkomen.

Er zijn wat oplossingen hiervoor. Echter moet je wel goed weten wat je doet, anders maak je het probleem alleen maar erger. Het blijft natuurlijk Elektrotechniek, wat heel lastig te begrijpen als je er geen aanleg voor hebt en er niet voor hebt geleerd. Wanneer je de stap ‘Internetaansluiting aanvragen’ had gedaan, was voor jou alle stappen wel gedaan. Sommige aanbieders zijn nog steeds aan het werk en kunnen dus iemand naar je toesturen, maar de kans is groot dat je het zelf met hulp op afstand moet regelen. Dan kan je via de telefoon leren hoe je het moet oplossen, geholpen door iemand die er veel vanaf weet.

https://www.groenewegendelft.nl/