Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Restaurants weer open

Vandaag, op 1 juni 2020 is het dan eindelijk weer zover; de restaurants, cafés en hotels mogen weer open, mits het met heel veel maatregelen. Dit is voor veel mensen een grote stap waarop ze lang gewacht hebben, en het is dus ook het nieuws van vandaag waar elke nieuwssite live over heeft bericht op een terrasje. Want het voelt voor veel mensen weer als de allereerste stap weer terug naar het oude leven, in een tijd voor de uitbraak van het COVID 19 virus. Want nu kunnen we weer lekker naar buiten en weer lekker nieuwe mensen ontmoeten, maar wel met anderhalve meter afstand natuurlijk.

Maar wat zijn die maatregelen nu eigenlijk waar rekening mee gehouden moet worden? Ten eerste mogen er maar twee mensen aan de tafel zitten die niet uit hetzelfde gezin komen, of het hele huishouden als het bestaat uit hetzelfde gezin. In totaal mogen er ook maar 30 gasten in het restaurant zitten. Daarnaast moet er voor een plekje binnen in het restaurant of in het café gereserveerd worden. Buiten op het terras kun je wel gewoon op de bonnefooi doen. Daarnaast houdt de bediende gepaste afstand als hij of zij de bestelling opneemt, en zet hij of zij het eten ook op de tafel die tussen de gasten en zichzelf in staat. Dit is natuurlijk anders dan voorheen, toen het eten voor de gast zelf geplaatst werd. Ten slotte moeten tafels, wc’s en de keuken nog veel vaker schoongemaakt worden.

Het is dus nog lang niet hetzelfde als het was voor de coronacrisis. Maar het is in ieder geval een hele grote stap, waar we echt aan toe waren. Dus ga lekker een kopje koffie halen, of ga lekker uit eten. Na zolang binnen zitten heb je het echt verdient om even jezelf te verwennen.

https://www.redactie24.be/home