Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Repricer software

Repricer software

Repricing software behaalt uitstekende resultaten

Elke internetondernemer die producten aanbiedt op verkoopplatforms als Amazon, Google Shopping of het Nederlandse Bol beseft het belang van een perfect vastgestelde productprijs. De prijs mag niet te hoog zijn, omdat daardoor het product daalt in de ranking op de productpagina en potentiële klanten het product niet zullen kunnen vinden. Aan de andere kant heeft een lage prijs effect op de winstmarge. Ideaal is een productprijs die significant lager is dan die van de concurrentie, zodat het bovenaan staat in de ranking op de productpagina, maar die tegelijkertijd voldoende hoog is om erop te kunnen verdienen. Het bepalen van de verkoopprijs vereist dus niet alleen inzicht in de kostprijs en de gewenste marge. Ook informatie over de verkoopprijzen van concurrenten is essentieel. Dit samenspel van factoren maakt het bepalen van de productprijs op internet een delicate kwestie. Een algemene misvatting is dat door deze sensitiviteit, het vaststellen van verkoopprijzen een menselijke actie zou moeten zijn. Niets is minder waar. Juist geautomatiseerde tools, zoals de repricing software van Vleks behalen uitstekende resultaten.

Repricing software om voor veel product de prijzen snel aan te passen

De repricing software van Vleks.com maakt gebruikt van een geavanceerd algoritme waarin specialistische kennis is opgenomen. Daarnaast kan bedrijfsspecifieke informatie in de software worden ingebracht door middel van bedrijfseigen parameters, zoals de kostprijs, de gewenste minimale marge, de minimale productprijs en de maximale productprijs. In het algoritme speelt het verschil tussen de verschillende prijzen en het aantal aanbieders een belangrijke rol, zodat de verkoopprijs van het product hoger is als er minder competitie is.

Een van de grote voordelen van geautomatiseerde tools is de grote hoeveelheid data die  gebruikt kan worden bij het bepalen van de verkoopprijs. Veel meer data dan een mens in zijn afwegingen kan meenemen. Daarnaast kan de repricing software van Vleks uitermate snel prijzen bepalen en deze op hetzelfde moment doorvoeren op verschillende verkoopplatforms. Zo kan bijvoorbeeld de verkoopprijs van het product op Amazon of Bol van elkaar afwijken, afhankelijk van het aantal concurrenten en de intensiteit van de concurrentie.

Kies voor zekerheid en kies voor de Repricing software van Vleks

Bij het bepalen van productprijzen doorloopt de repricing software de prijzen van de verschillende aanbieders. Zodra een concurrent een prijswijziging doorvoert dan wordt dit gesignaleerd door de software, waardoor de repricer ook de prijs van het eigen product snel aanpast. Naast de snelheid, de grote hoeveelheid data en de aanpasbaarheid van de repricer software, is de foutloosheid van een geautomatiseerd prijsbepalingsproces een belangrijke plus voor het gebruik van software. Want menselijke fouten kunnen bij het vaststellen van verkoopprijzen voor een verkoopplatform als Amazon desastreuze gevolgen hebben. Kies daarom voor zekerheid en kies voor de repricing software van Vleks.

https://www.vleks.com/repricer-software/