Regels voor het vliegen met een drone

Drones zie je tegenwoordig steeds meer langs vliegen. Mensen gebruiken drones voor verschillende doeleindes. Bijvoorbeeld voor het racen tegen andere drones, het fotograferen of filmen van stukken landschap of gewoon er mee vliegen en trucjes mee doen. Je kan tegenwoordig ook eenvoudig en overal online een drone kopen. Dit is stuk voor stuk allemaal hartstikke leuk alleen brengt het houden en het besturen van een drone wel een aantal regels met zich mee.

Als eerste is het belangrijk dat je niet vergeet dat je alleen overdag als het licht is mag vliegen met je drone. Als de schemering inslaat moet je stoppen met vliegen. Dit heeft als reden dat er nare ongelukken kunnen gebeuren als je je drone uit het oog verliest, de drone kan bijvoorbeeld iemand verwonden doordat je hem uit het oog verliest. Dit komt overeen met de tweede regel dat je je drone altijd in het zicht moet hebben, je moet dus niet alleen via de camera gaan vliegen. Dit heeft dezelfde redenen als de eerste regel. Ten derde is mag je niet hoger dan 120 meter hoog vliegen, dit om eventuele ongelukken te vorkomen. Hier komt bij dat de mooiste beelden toch van enkele meters hoog worden gemaakt. Er zijn ook plekken waar je niet mag vliegen. Zo mag je niet boven bewoonde gebieden, dit is niet alleen om fysieke veiligheid maar ook om de privacy van de mensen te beschermen. Ook mag je niet boven no-fly zones vliegen, dit is omdat je anders vliegverkeer in de weg zit.

Als je nou op een plek bent waar je wel mag vliegen moe je nog steeds met vliegverkeer rekening houden. Je moet te allen tijde al het vliegverkeer voorrang geven. Tot slot is er nog een ongeschreven regel en dat is dat je je drone moet leren kennen. Om je drone goed te leren kennen is het handig om een goede drone te hebben. Er wordt daarom vaak aanbevolen om dedji inspire 1 kopen! Al met al is het leuk om een drone te hebben, maar je moet er wel bewust mee omgaan.

http://www.dronekopen.nl/