Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Nooit meer bang voor een cyberaanval

Heeft u een nieuw bedrijf of bent u bang dat uw beveiliging niet goed genoeg is? Onderneem dan snel actie! Cyberaanvallen is een serieuze zaak en kan u erg veel kwaad doen. Wees altijd op uw hoede als het gaat om technologie, het is voor velen een nieuw concept en er komt veel bij kijken. Gelukkig hebben de mensen van Rootsec de technologie goed onder de knie en willen u graag daarmee helpen. 

 

Er kan veel worden gedaan als het gaat om beveiliging. Zo voert Rootsec testen en assessments uit en doen ze aan monitoring. Ze bieden dus veel diensten. U kunt beginnen met een penetratietest. De kwalificeerde security specialisten voeren zo een grondig onderzoek uit door de ogen van een hacker. Hierna kunt u aan de slag gaan met de verbetering van uw beveiligingssysteem. 

 

Hoe gaat een penetratietest in zijn werking? 

Er kan gebruik worden gemaakt van 1 of meerdere van de 3 onderstaande methodes: 

  • Blackbox focust zich op het aanvallen zonder voorkennis en wordt vaak gebruikt bij de beveiliging van een netwerk of applicatie. 

  • Greybox focust zich op het aanvallen met beperkte voorkennis en wordt vaak gebruikt bij het opsporen van kwetsbare plekken. 

  • Whitebox focust zich op het aanvallen met volledige voorkennis en wordt vaak gebruikt bij de beveiliging van kleinere applicaties, omdat hackers vaak niet de volledige informatie tot hun beschikking hebben.

De specialist kruipt in de huid van een hacker en probeert met hulp van softwareprogramma’s het beveiligingssysteem te ondermijnen. 

 

Wat is belangrijk om op te letten? 

Het is erg belangrijk om samen met de ethische hackers goede afspraken te maken tot hoe ver hij/zij mag hacken. Dit is belangrijk om gevoelige informatie en geheimhouding te waarborgen en om enige miscommunicatie of juridische stappen te voorkomen. 

 

Wilt u een goede digitale veiligheid? Start dan snel met een penetratietest bij Rootsec!

 

http://rootsec.nl