Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Natuurlijk HSV-TMP voor spuitgegoten (half)fabrikaten

HSV-TMP is een bedrijf in Ede waar spuitgieten aan de orde van de dag is. Spuitgieten is een productieproces dat vaak wordt gebruikt voor het vervaardigen van uiteenlopende (half)fabrikaten van kunststof. Hoofdzakelijk zijn veel van de plastic delen die wij in het dagelijkse leven gebruiken spuitgegoten.  Het is een snel proces om een massale hoeveelheid identieke kunststof onderdelen te maken. De flexibiliteit in vorm en grootte die haalbaar is door het gebruik van spuitgieten heeft de grenzen van het ontwerp in kunststoffen consequent verruimd en substantiële alternatieven van traditionele materialen mogelijk gemaakt dankzij de ontwerpvrijheid en het lichte gewicht.

HSV-TMP: Precisie kunststof spuitgieten eenvoudig uitgelegd

Eenvoudig beschreven is kunststof spuitgieten een proces uitgevoerd door de professionals van HSV-TMP waarbij kunststofkorrels worden gesmolten en in een mal of holte worden geïnjecteerd tot een vorm. Zodra de vorm is gevormd, wordt het materiaal gekoeld, uit de machine uitgeworpen en – voilà – is een afgewerkt, functioneel, esthetisch aantrekkelijk spuitgietproduct of onderdeel klaar! De meeste producten in onze wereld van vandaag – artikelen die u op uw bureau, thuis en op het werk ziet (stofzuigers, espressomachines, luidsprekers, gezondheidshulpmiddelen, elektrisch gereedschap, slimme huishoudelijke apparaten, elektrisch vervoer, een betaalsysteem zonder contant geld en een virtual reality-bril) – zijn precisiespuitgieten van kunststof en bijna 90 % van alles wat in een autoproduct wordt geproduceerd, wordt gespoten.  

De vier belangrijkste voordelen van spuitgieten zijn

De technische mogelijkheden op het gebied van precisiespuitgieten van kunststof, kunnen, vanuit één enkel proces en in één shot, een product of onderdeel creëren dat herhaalbaar, accuraat en kosteneffectief is, een gewenste functie heeft en een correcte oppervlakteafwerking.

Herhaalbaarheid – dezelfde vorm kan worden geproduceerd in de miljoenen.

Nauwkeurigheid – het geproduceerde product of onderdeel is niet alleen herhaalbaar, maar kan ook worden geproduceerd met een kleine tolerantie.

Constante functionaliteit – het is mogelijk om een aantal kenmerken in het spuitgegoten onderdeel te ontwerpen, waaronder complexe vormen die in de praktijk niet kunnen worden bereikt door andere materialen of processen.

Oppervlakte-afwerking – met verschillende spuitgietprocessen in combinatie met specifieke tooling kan een breed spectrum aan oppervlakteafwerkingen worden bereikt, van hoogglans tot structuuroppervlakken tot gesimuleerde natuurlijke vezels.

Kosten- en gewichtsbesparing – De grootste kosten zijn de kosten voor het gereedschap. Eenmaal geïnvesteerd, kunnen de eigenlijke productieonderdelen een fractie van de productiekosten bedragen in vergelijking met andere opties. Het gewicht van het onderdeel zelf in vergelijking met traditionele metalen onderdelen kan ook een kostenbesparing opleveren door functionaliteit en lagere logistieke kosten.