Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Lokale zoekmachine optimalisatie voor Almeerders

In dit artikel zal ik in het kort van gaan vertellen over lokale zoekmachine optimalisatie Almere. De reden hiervoor is dat ik veel vragen van lokale ondernemers uit Almere krijg over hoe zij hun eigen website beter vindbaar online kunnen maken

Veel ondernemers die ik hierover spreek raken in war van alle, verschillende, informatie die online te vinden is.

Kies een zoekwoord

Om te beginnen is het belangrijk dat je onderzoek doen naar de termen waarop jouw, potentiele, klanten zoeken. Het heeft ten slotte weinig zin als je bovenaan staat voor een bepaalde term waar niemand naar zoekt.

Het makkelijkste om hiernaar onderzoek te doen is zonder internet. Vraag gewoon eens aan je eigen klanten wat zij op internet zouden intypen als ze opzoek zijn naar een bedrijf als die van jou.

Zo is de zoekterm seo Almere voor mijn branche een veel gezochte term.

Zoek naar samenwerkingen in jouw branche

De volgende stap is het opzoek gaan naar websites, blogs en ondernemers die in dezelfde branche opereren als waarin jij werkzaam bent. Wat ik wel aanraad is om niet iemand te zoeken die exact hetzelfde aanbied maar iemand die gerelateerd is aan jouw branche.

Deze personen kan je per e-mail aanschrijven of bellen en dan uitleggen dat je opzoek bent naar partners om online beter vindbaar te worden.

Uiteraard zal het ook in hun voordeel werken om beter gevonden te worden.

Schrijf en verwijs!

Nu is het tijd om wat “seo magie” te gaan gebruiken!

Schrijf een tekst die gerelateerd is aan jouw branche en waarin je informatie verwerkt waar een lezer iets aan heeft.

Ergens in de tekst gebruik je het zoekwoord waarop je graag beter vindbaar wil worden (zoals ik bovenaan dit artikel heb gedaan). Dit woord (of zin) link je naar een pagina op jouw eigen website die naar voren moet komen als een potentiele klant deze term zoekt op het internet (bijvoorbeeld via Google).

De ruil

Als je dit eenmaal hebt gedaan neem je contact op met één van de personen waarmee je het hebt gehad over samenwerken voor beter vindbaarheid.

Je vraagt diegene of hij jouw artikel op zijn website wilt plaatsen en zegt ook gelijk dat je speciaal voor hem een plekje op jouw eigen website hebt gereserveerd voor zijn (of haar) artikel.

Op deze manier vraag je niet alleen wat van een ander maar geef je er ook gelijk iets voor terug!

De truc van lokale online marketing!

In de bovenstaande 400 woorden heb ik jou zojuist het geheim uitgelegd wat de meeste online marketeers voor zichzelf willen houden.

Waarom?

Heel simpel, ik snap niet waarom iedereen zo geheimzinnig doen over zoekmachine optimalisatie. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat het vertellen van “de manier waarop” geen belemmering vormt bij het krijgen van klanten in deze branche.

Het is namelijk zo dat ik van mening ben dat er altijd ondernemers zijn die dit proces willen uitbesteden vanwege het gebrek aan tijd en zin.

Ik wens je heel veel sterkte met het de marketing van jouw eigen ondernemen. Mocht je eraan denken om dit proces uit te besteden hou ik mijzelf uiteraard aanbevolen!

Via de link bovenaan dit artikel kom je op mijn website terecht en kunnen we, onder het genot van een kopje koffie of thee, een afspraak maken om te kijken of we misschien met elkaar kunnen gaan samenwerken.