Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Leven met PDS

Voor een lange tijd hebben mensen rondgelopen met darmproblemen zonder dat er echt een naam voor was, maar in de afgelopen jaren is die naam er eindelijk voor gekomen; het prikkelbare darmsyndroom. Er is op het moment nog erg weinig over bekend, maar het is wel duidelijk dat er heel veel mensen aan lijden. Het percentage Nederlanders dat er last van heeft, loopt in onderzoeken van wetenschappers uiteen, maar het is waarschijnlijk tussen de 5 en 20 procent. Dat is een heleboel mensen. Maar wat kunnen deze mensen nu eigenlijk doen om deze ziekte wat leefbaarder te maken?

Ten eerste is het misschien belangrijk om uit te leggen wat het Prikkelbare darmsyndroom is. Het is een zieke waarbij de darmwand door iets ontstoken raakt, waardoor er vervelende symptomen kunnen optreden. Dit is bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, diarree, maagpijn, en nog vele andere uitingen.

De darmwand raakt dus ontstoken, maar waardoor dat komt verschilt. Bij de meeste gevallen komt dit door voeding. Bepaalde voeding die erg prikkelend is voor de darmwand, zal voor grote problemen zorgen. Dit is bijvoorbeeld lactose, maar kan ook tarwe of fruitsoorten zijn. Voor deze mensen kan het dus helpen om deze  voedingsmiddelen te vermijden, door bijvoorbeeld een fodmap dieet te volgen. Hier zijn speciale pds recepten voor te vinden, zodat je toch erg lekker kunt blijven eten.

Maar de darm kan ook door iets anders geprikkeld worden. Dit is bijvoorbeeld door hooikoorts, maar ook door stress. Het nadeel hiervan is dat het oplossen van dit probleem en het verminderen van de ziekteverschijnselen een stuk lastiger is. Het voordeel is dat voor deze problemen wel mediciijnen te slikken zijn. Zo kun je een stressverlager slikken en kun je bijvoorbeeld hooikoortspillen nemen om daar minder last van te krijgen. Zo kun je toch iets doen om minder last te krijgen.    

https://verdify.nl/