Bedrijfsterreinen vind je overal in Nederland. De bedrijven die zich gevestigd hebben en de locatie is natuurlijk altijd anders, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: Bedrijfsterreinen liggen relatief afgezonderd. Vaak worden grote vlakken braakliggende grond buiten de stad gebruikt om een bedrijfsterrein te beginnen. Hier is namelijk veel ruimte voor groei, en kan groottransport gemakkelijk bij komen. Toch komen hier uitdagingen bij kijken. Niet geheel onbelangrijk hierbij is de beveiliging en de verlichting van het terrein.

Een LED straler kan hier de perfecte oplossing zijn. Dankzij het karakter van LED lampen is een LED straler uitermate geschikt voor de verlichting van een bedrijfsterrein.

 

Verlicht grote oppervlakten met LED verlichting

Om grote oppervlakten in één keer te verlichten heb je een sterke lamp nodig. Vroeger werden hier dan ook vaak speciale halogeenlampen gebruikt. Alhoewel halogeen erg fel kan zijn heeft het ook veel nadelen. LED verlichting is dan ook in alle opzichten beter.

LED lampen kunnen een erg fel en direct licht produceren waardoor ze bijvoorbeeld een groot deel van een bedrijfsterrein zonder moeite alleen kunnen verlichten.

 

Beveilig uw panden met een LED straler

 

Een LED straler is niet alleen geschikt voor de constante verlichting van een bedrijfsterrein. Een LED straler wordt ook vaak gebruikt ter beveiliging. Als waaklamp kunnen ze bijvoorbeeld met een bewegingssensor heel goed ongewenste bezoekers waarschuwen. Andere lampen vinden het niet heel prettig om constant aan en uit te gaan. Dit geknipper zorgt voor moeheid in de lamp waardoor hij veel sneller kapot gaat. LED lampen hebben hier echter geen last van. Daarnaast hoeft LED verlichting niet op te warmen, ze kunnen direct licht produceren wanneer dat moet. Ideaal als veiligheidslamp.

 

LED lampen gaan veel langer mee

 

Zoals eerder gezegd worden oude stralers vaak gemaakt met halogeen lampen. Naast de voor de hand liggende gebreken gaat een halogeen lamp ook niet heel lang mee. De gemiddelde levensduur van een halogeenlamp is ongeveer 3500 branduren. Dit lijkt misschien indrukwekkend maar dat valt wel mee. LED lampen gaan namelijk tot wel 35000 branduren mee. Dat is wel 10 keer zoveel.

In combinatie met het feit dat een LED lamp ook vaker aan en uit kan gaan maakt het de een LED straler echt de beste optie is als verlichtingen op een bedrijfsterrein.

https://www.leds-depot.be/