Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Laat de vogels niet langer hangen rondom uw zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen in de toekomst zowel de wereld als de eigenaren vele voordelen bieden. Zo zullen de zonnepanelen onder meer een steentje bijdragen bij het realiseren van een duurzame wereld. Daarnaast kunnen zonnepanelen op termijn financiële voordelen opleveren. Wie wilt dat nu niet?

Toch blijken veel eigenaren van zonnepanelen tegen een probleem aan te lopen: vogels onder zonnepanelen. De dieren beschouwen de panelen als ideale schuilplaats. Echter leidt het tot grote frustratie bij de bewoners van de betreffende woning. Zo zullen de vogels niet enkel overlast veroorzaken, maar ook zullen de gebouwde nestjes het brandgevaar laten toenemen.

Waarom nestelen?

Uiteraard nestelen zich niet zomaar onder de zonnepanelen. Gedurende de winter wordt nog iedere zonnestraal opgevangen door de zonnepanelen, waardoor ook in de winter de panelen opwarmen. Om de kou te compenseren, vestigen de vogels zich onder de warme panelen om de winter te overleven. Ook in de zomer zien vogels de voordelen van de panelen in. Om te ontsnappen aan de hitte zoeken vogels een schuilplaats in de schaduw, waar wederom zonnepanelen ideaal voor zijn.

Tot slot blijft de natuur de natuur en zullen verschillende dieren op elkaar jagen. Om te schuilen voor de roofdieren verstoppen de dieren zich maar al te graag op beschutte plekken.

Gevaren

Toch gaat het schuilen niet zonder gevaar. Zo warmen de zonnepanelen gedurende de dag op, vooral in de zomer. Indien de temperatuur toeneemt in het nestseizoen zal de temperatuur onder het paneel gemakkelijk kunnen oplopen tot ruim 70 graden onder het paneel. Dit kan leiden tot een toenemend brandgevaar op het betreffende dak.

Daarnaast kan het samenkomen van de vogels op het dak leiden tot extra vervuiling van de panelen. Helaas zal dit groot effect hebben op het rendement van de installatie.

Oplossing

Uitvinders hebben een oplossing bedacht voor bovenstaand probleem. Door het plaatsen van zonnepanelen vogelwering zal het voor de vogels niet langer mogelijk zijn te schuilen onder de panelen. Zo zal er een kunststof strip worden geplaatst die voorzien is van naalden/kauwen. Tussen de naalden loopt een verbindingsbrug om ook bewegingen tussen de naalden onmogelijk te maken.

http://birdblocker.eu