Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Je eerste huis inrichten

Eindelijk is het zover. Jij en je partner hebben eindelijk jullie eigen woning. Wat een heerlijk gevoel. Je hebt nu je eigen plekje en kan nu elke dag je liefste partner zien. Alleen hoe maak je dat plekje tot je huis? Jullie weten het allebei niet. Vroeger thuis zorgden je ouders ervoor dat het huis er mooi en knus uit zag en het studentenhuis waar je daarna introk, was al ingericht en zorgde eigenlijk ook niet voor veel inspiratie. Waar moet je nu beginnen? 

 

Het eerste wat jullie moeten doen is inspiratie vinden. Zet het eerst op een lijstje. Wat maakt voor jullie een huis echt een thuis? Is dat een huis vol landelijke woonaccessoires of ben je meer van een strak, opgeruimde woonomgeving? Zet de woorden die met thuis associeert op papier en zoek op internet wat inrichtingen die jij mooi vindt. Leg dit van jullie beide nu bij elkaar, en kijk naar de verschillen en overeenkomsten. 

 

Wanneer jullie dit hebben gedaan, kunnen jullie kijken wat bij jullie past. Laten we eerst kijken naar de kleuren. Zijn het felle kleur? Of juist pastel? Of is er alleen maar wit en zwart te zien?

 

Kijk nu naar de stijl van de meubels. Is het landelijk, modern, jungleachtig of knus? Kiezen jullie veel voor vierkante vormen, of zijn ronde vormen meer jullie ding? 

 

Kijk ten slotte naar de prulletjes en kleine spulletjes is de inrichtingen die jullie mooi vinden. Zijn daar veel van dat soort dingetjes, zoals kussens en beeldjes? Of misschien juist wel heel veel plantjes en bloemen? Of juist bijna niks?

 

Nu weten jullie in ieder geval wat jullie zelf mooi vinden en wat de ander mooi vindt. Op basis hiervan kunnen dan compromissen gemaakt worden tussen jullie stijlen, zodat jullie je allebei thuis kunnen voelen in jullie nieuwe huisje. 

 

https://www.nouvez.nl/