Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

iPhone oververhit! Wat nu?

Je kent het vast wel: je zit lekker buiten in de achtertuin – of op vakantie aan het zwembad – en ineens krijg je een melding dat jouw iPhone oververhit is en onmiddellijk uit de zon gehaald moet worden. Je schrikt je rot van deze melding, daar de indruk wordt gewekt dat doomsday onderweg is. Dit blijkt in de praktijk wel mee te vallen, maar het wordt toch zeker aangeraden om jouw iPhone even af te laten koelen. Dat doe je natuurlijk niet door het toestel in een bak ijs te leggen. Wel kun je de volgende tips volgen om jouw iPhone af te laten koelen.

 

Achtergrond

Een iPhone presteert het beste wanneer de temperatuur tussen de 0 en de 35 graden ligt. Wanneer de temperatuur boven de 35 graden komt te liggen, krijg je meestal een melding: ‘De iPhone moet afkoelen’. Dit is onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, want wanneer de temperatuur van de smartphone boven de 45 graden Celsius komt te liggen, kan er blijvende schade ontstaan. Het wordt dan ook aangeraden om jouw iPhone vrijwel direct te koelen. En dat doe je door middel van de volgende tips:

 

Uitschakelen

Het beste wat je kunt doen, mits dit nog mogelijk is, is de iPhone compleet uitschakelen. Wanneer je jouw iPhone uitschakelt als deze oververhit is, heeft het toestel rustig de tijd om af te koelen. Er draaien op dat moment namelijk geen achtergrondprocessen meer, waardoor de processor niet aangesproken hoeft te worden. Na ongeveer een kwartier kun je kijken of dit heeft geholpen.

Schaduwrijke plek

Jouw iPhone op een schaduwrijke plek leggen helpt ook altijd goed. Doe dit bijvoorbeeld binnenshuis of op een plek waar het waait, zodat de hitte kan ontsnappen.

 

Iphone repareren

 

Toch kan het zijn dat jouw iPhone het om uiteenlopende redenen niet meer doet. Wil je jouw iPhone laten repareren, breng jouw toestel dan langs bij GSM Paradise.

 

https://www.gsm-paradise.nl/