Iedereen houdt zich vandaag de dag nog steeds bezig met linkbuilding, in welke vorm dan ook. Of je je nou puur concentreert op directories, of volledig losgaat op social media, je vindt altijd wel een manier die voor jou werkt. Jouw inspanningen zullen echter altijd voor niets zijn, wanneer jouw interne websitestructuur niet goed in elkaar zit. Hieronder diverse interne linkbuildingstrategieën, waarmee je van jouw website een web maakt dat zowel de bezoeker als goede direct kan begrijpen.

De achterliggende gedachte

Voordat je aan de slag gaat met diverse strategieën, is het belangrijk om een stukje achtergrond te hebben. Wanneer je je namelijk bezighoudt met de interne structuur van jouw website, creëer je een navigatie voor zowel de bezoekers als voor zoekmachines.

Menu links

De bekendste manier om jouw website structuur te geven en jouw navigatie overzichtelijk te maken, is door een menustructuur te implementeren. Door bijvoorbeeld een dropdownmenu te gebruiken, maar je voor zowel bezoekers als zoekmachine duidelijk wat de hiërarchie in jouw pagina’s is. Het menu van jouw website verschijnt op iedere pagina, waardoor er een hoop waarde wordt toegekend aan de pagina’s die in het menu zijn te zien.

Interne anchorteksten

Vergeet bij de interne links nooit de anchorteksten die bij deze links komen kijken. Deze zijn net zo belangrijk als de anchorteksten bij links van externe websites. Ze bieden Google extra context en geven relevante mee over de pagina die de zoekmachine volgt. Hierdoor kan de zoekmachine de pagina’s vele malen beter indexeren.

Meer weten?

Behalve de tactieken die hierboven zijn besproken, zijn er nog diverse andere vormen van interne linkbuilding. De ene nog complexer dan de ander. Zoiets wil je niet in eigen hand houden, maar wil je uitbesteden aan een professional. Wil je advies over de interne linkbuilding strategie van jouw website? Bekijk dan de mogelijkheden op SAM Online Marketing.