Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Instrumenten leren spelen? Makkie!

Op school inspireerde de muziekles velen van ons misschien niet, maar toch begint het bij sommigen te kriebelen als ze mensen een instrument zien spelen. “Dat wil ik ook!” denken ze dan. Eigenlijk komt het er nooit van. Sommige mensen proberen het een maandje, maar wanneer ze niet de gewenste groei doormaken, geven ze het op. Anderen wuiven het idee meteen al weg. Maar nu, met het nieuwe jaar, is het ideale moment aangebroken om een instrument op te pakken het vol proberen te houden. Om je op weg te helpen staan in dit artikel 3 instrumenten met tips om het leren vol te houden!

  1. Drumstel

Drummen is een ongelooflijk leuk instrument om te kunnen. Om te leren kan het echter een frustrerend proces zijn. Je moet zoveel tegelijk doen, dat je voet en je handen soms helemaal in de war raken. Hoe vervelend dit ook is, het hoort bij het proces. Echter kan je wel iets doen om het sneller te leren. Je kan namelijk tegenwoordig online drumles nemen. Daar wordt je rustig door een professional uitgelegd wat je moet doen. Ze geven les op alle niveaus, dus je kunt ook leren drummen voor beginners.

  1. Piano

Bij piano is het probleem vaak het notenschrift. Om echt mooi piano te kunnen spelen, moet je dat namelijk kunnen lezen. Alleen is het leren van het notenschrift ontzettend saai. Besteed hier daarom niet langer dan een kwartier per dag aan en probeer de eerste maanden naast het leren van het notenschrift ook akkoorden van popliedjes te leren. Zo blijft het leuk om te doen en leer je er ook veel van.

  1. Gitaar

De gitaar staat er berucht om heel lastig te zijn om te leren. Nou valt dat wel mee, zolang je het goed aanpakt. Begin niet meteen met het leren van een rifje, maar speel eerst wat makkelijke akkoorden zoals een Em of G akkoord. Als snel zal je merken dat je veel nummers mee kunt spelen.

https://www.onlinedrumles.nl/