Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Hulpmiddelen badkamer

Ouderen maken veel gebruik van hulpmiddel, wanneer sommige activiteiten lastiger worden om uit te voeren. Naast het gebruik van rollators of andere mogelijke hulpmiddelen die in de woning gebruikt kunnen worden, moet er met veel verschillende dingen rekening worden gehouden. Veel is gemakkelijk om zelf aan te passen om de veiligheid te verbeteren in de woning. De wooninrichting en gewoontes is erg belangrijk voor ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven. Vallen is het meest voorkomende oorzaak die letsel kan veroorzaken bij ouderen. Door verschillende dingen aan te passen kun je gemakkelijk val incidenten voorkomen. Voorbeelden van deze aanpassingen kun je hieronder vinden.

–          Het begint eigenlijk al bij de voordeur. In sommige gevallen is er een flinke drempel bij de voordeur. Deze drempel moet zo laag mogelijk worden gemaakt, zodat het gemakkelijker is om binnen te komen. Hierbij komen andere zaken zoals een antislip mat en stevige trapleuningen om houvast te bieden.

–          Kabels en kleden dienen vast te liggen in de woning. Het kan gevaarlijk zijn als er een kabel of een stuk van een kleed los in de woning ligt waar je over kunt struikelen.

–          Indien mogelijk de treden van de trap verkleinen

–          Zorg voor een huishoudtrap, die kan helpen om spullen die hoog staan gemakkelijk te pakken. Gebruik je een stoel, dan is er meer risico dat het fout gaat, omdat een stoel een hogere opstap heeft en daarom onstabieler is.

–          Hulpmiddelen in de badkamer

 

Badkamer

In de badkamer zijn verschillende hulpmiddelen nodig. Een veel voorkomend hulpmiddel in de badkamer is een steunbeugel aan de muur. Ook worden deze in toiletten gebruikt. Naast het gebruik van een steunbeugel kun je tegenwoordig ook afdrogen zonder handdoek. Doormiddel van een body dryer, kun je jezelf gemakkelijk af drogen zonder moeite te hoeven doen met een handdoek. Je staat als het ware recht op voor de body dryer en het apparaat blaast je droog.

 

https://lavicta.nl/