Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Hoe kunnen we duurzamer leven?

Klimaatverandering; het blijft een lastig onderwerp. Bijna iedereen realiseert zich vandaag de dag dat er iets tegen moet gebeuren, maar wat is voor velen de vraag. Velen vinden dat verandering van bovenaf moet komen. De leiders van het land moeten met plannen komen, want landelijke plannen hebben een veel groter effect dan persoonlijke plannen. Na jarenlang dit geroepen te hebben kwam het kabinet dan ook met plannen: het verminderen van de stikstofuitstoot door projecten in de bouw stil te leggen en de veestapel te verminderen. Echter was dit ook weer niet goed. Elke week stond er wel weer een nieuwe groep in Den Haag om te prosteren. En jawel, de plannen werden weer ingetrokken. Het lijkt erop dat we het dan maar weer persoonlijk moeten doen. Maar wat kan je eigenlijk doen?

  1. Minder vlees eten

Ik snap dat je het ondertussen niet meer wilt horen, maar het is echt zo. De vleesindustrie is vervuiler nummer één. En je hoeft ook geen vegetariër te worden om een effect te kunnen maken. Als iedereen een of twee dagen in de week in plaats van een stukje vlees, een stukje soja pakt, is er al een heel groot verschil gemaakt.

  1. Ingrepen thuis doen

Zonnepanelen, isoleren, groene stroom gebruiken… er zijn talloze opties. Bijvoorbeeld ook de warmtepomp. Zo een warmtepomp werkt op elektriciteit in plaats van gas en is hierdoor een stuk duurzamer. En het fijne voor uw portemonnee is; u kunt een subsidie warmtepomp aanvragen bij de RVO.

  1. Openbaar vervoer

Veel bedrijven doen het al; mensen aanmoedigen om de trein of de bus te pakken in plaats van de auto. Naast de positieve effecten op gebied van duurzaamheid, hebben de bedrijven hier nog meer baat bij. Als iedereen met de auto gaat, staan er meer files op de wegen. En hoe meer tijd er in de file wordt gestaan, hoe minder tijd er gewerkt wordt. Ook bieden de trein en de bus steeds meer een alternatief voor het vliegtuig. Door snellere verbindingen komt men met de trein ook overal in Europa.

https://techneco.nl/