Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Hoe kies ik een schroef?

De wereld van het klussen is vaak erg intimiderend voor een buitenstaander. Als jij als beginnende klusser de bouwmarkt binnen loopt, raak je binnen de kortste keren verdwaald. Je weet nog net dat je bijvoorbeeld een plank nodig hebt, maar welke dikte, soort en prijsrange kan je echt niet bedenken. Voor alle ingrepen zijn er weer andere materialen. Er is niet één schroef die altijd werkt, voor elke klus heb je weer een andere nodig. Voor de ene moet je eerst al een gat voorgeboord hebben, voor een andere schroef is dat niet nodig omdat het zelf een gat creëert terwijl je het erin schroeft. In deze tekst zal ik proberen je wat op weg te helpen in het uitzoeken van de perfecte schroef.

De eerste schroef die ik wil benoemen is de houtschroef. Binnen deze categorie vallen talloze sub genres van schroeven, maar ik benoem hier alleen de Torx schroeven. Een torx-schroef heeft in plaats van een kruisje een sterretje met zes uiteindes op de kop staan. Deze schroeven heb je in alle soorten, maten en merken. Waaronder de Woodies schroeven. Deze schroeven zijn in staat een gat in hout te maken terwijl het er ingedraaid wordt. Hierdoor hoeft er niet van tevoren geboord te worden.

Ten tweede wil in de haken en ringschroeven benoemen. Deze eindigen niet in een kop, maar in een soort haak. Hierdoor zijn deze ideaal voor het ophangen van fotolijstjes en schilderijen, mits het met een touwtje bevestigd is.

Tot slot wil ik de universele schroeven benoemen. Deze schroeven kunnen voor de meeste projecten gebruikt worden, in ieder geval bij projecten van beginners. Deze hebben een kruis op de kop waardoor ze ingeschroefd kunnen worden. Bij deze schroeven moet je wel altijd eerst boren. Maar als beginner is dit echt de aller makkelijkste optie.

 

 

 

 

 

https://www.bnvtools.nl/