Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Hierdoor maakt een vakantie ons gelukkig

De dagen voor de vakantie ingaat, worden vaak beschouwd als ‘de zwaarste’. Door vermoeidheid, het missen van motivatie en geven van de laatste loodjes. ‘Ik ben ècht toe aan vakantie’ zul je die dagen vaak voorbij horen komen. Een reis naar Griekenland, een Spanje vakantie of een trip naar Portugal klinkt erg aantrekkelijk.

Afgelopen jaren liepen er diverse onderzoeken naar de invloed van vakanties of ons gedrag. Het maken van mooie herinneringen, het verkrijgen van extra vitamine D en de ontsnapping aan alle deadlines blijkt volgens de wetenschap enorm goed te zijn voor de mentale gezondheid van de mens. Dit zijn een paar belangrijke redenen waarom een vakantie goed voor ons is.

Plannen maken gelukkig

De voorpret van een geplande vakantie kan een mens enorm gelukkig maken. Vaak bekijkt men vooraf al stiekem de mooie plaatjes van de plekken. Uit onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Surrey, bleek dat personen met een vakantie op de planning positiever zijn hun gezondheid, economische situatie en algemene kwaliteit van leven.

Weinig tot geen stress

De deadlines, afspraken en drukte kan al snel leiden tot veel stress. Het is dan ook niet gek dat een vakantie, waar deze situaties zich niet snel zullen voordoen, helpt bij het verkrijgen van de nodige rust in het hoofd het lijf. Centerstone, een non-profitorganisatie op het gebied van gezondheid, liet weten dat een vakantie een ontspannende werking heeft en mogelijke stress en angst verminderd. De Universiteit van Pittsburgh gaf aan zelfs dat vrije tijd, waaronder een vakantie, positieve gevoelens stimuleert en negatieve emoties en depressies zal verminderen.

Buitenlucht

Het buitenland biedt vaak een andere cultuur dan wij gewend zijn. Hierdoor is het aantrekkelijk om de plaatselijke marktjes, musea en andere culturele activiteiten in te plannen. Op die manier zul je als vakantieganger meer tijd besteden in de buitenlucht. Daarbij helpt (in de meeste gevallen) het zonnige weer uiteraard ook. De buitenlucht heeft namelijk een positief effect op de gezondheid van de mens.

Eindeloze gesprekken voeren

Uit tientallen onderzoeken blijkt dat andere mensen ons gelukkig maken. De mens is geheel ingesteld op sociaal contact. Op vakantie zul je sneller een kort gesprekje voeren met anderen. Dit geldt uiteraard niet enkel voor gesprekken tussen jou en je partner, beste vriend of vriendin, vader of moeder. Zo zoeken mede-vakantiegangers elkaar ook snel op.  

http://vakantiearena.nl