Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Het vinden van een baan na reorganisatie

De afgelopen jaren heeft de economie zich in een groot dal bevonden wat resulteerde in een economische crisis. Dit heeft als gevolg gehad dat veel bedrijven failliet gingen of dat ze moesten reorganiseren. Reorganisaties zijn in sommige gevallen nog steeds nodig mede door de naweeën van de crisis, het is daarom van belang dat bedrijven weten hoe ze succesvol moeten reorganiseren. Reorganiseren is meestal van tijdelijke duur, hierdoor is er in veel gevallen weinig kennis en ervaring van binnen de organisatie.

Het niet juist reorganiseren van een bedrijf kan veel geld kosten, en er kan een hoop geld worden misgelopen. Het kost niet alleen een hoop geld, maar kan ook veel juridische problemen met zich meebrengen. Dit brengt nog meer kosten met zich mee en kan zelfs leiden tot faillissementen van het bedrijf. Het is onder andere om deze redenen belangrijk om professionele begeleiding te raadplegen bij het reorganiseren van het bedrijf. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Niet alleen bedrijven moeten zich goed voorbereiden op een reorganisatie, werknemers moeten dit ook. Vaak komt het voor bij een reorganisaties dat werknemers worden ontslagen om zo het bedrijf tot stand te houden. Werknemers moeten daarom een nieuwe baan zoeken wat niet altijd even makkelijk is in een slechte economische tijd. Door het raadplegen van professionele begeleiding, outplacement, leer je efficiënt zoeken naar een baan en neemt de kans op het vinden van een nieuwe baan op korte termijn aanzienlijk toe. Punten waar veel aandacht aan word geschonken bij het outplacementtraject zijn het verbeteren van sollicitatie skills, het creëren van een duidelijk en helder functieprofiel en het goed vindbaar maken van jezelf op het internet voor bijvoorbeeld bedrijven.

Niet geheel onbelangrijk is het feit dat je recht hebt op een transitievergoeding bij het onvrijwillig verlaten van de organisatie. Deze vergoeding kan slim worden gebruikt om je profiel op te krikken door middel van cursussen of het raadplegen van een outplacementbureau, bijvoorbeeld Carrierepoort.

https://carrierepoort.nl/