Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Het bewaren van belangrijke bestanden

 

Vrijwel iedereen gebruikt de computer, zo ook op werk. Daarnaast is er een groeiende groep van laptop gebruikers die deze mee naar huis nemen. Het bewaren van belangrijke bestanden wordt vaak onderschat.

Een computer is onderhevig aan slijtage, op een gegeven moment worden de mankementen zichtbaar. De PC of laptop start langzamer op of erger, loopt vast. Eigenlijk voordat dit stadium ingaat dient u de belangrijke bestanden gekopieerd te hebben naar een ‘veilige’ locatie. Ons bedrijf voor Katwijk kan u hierbij van dienst zijn.

Maak een back-up

De eerste stap is maak een back-up. Wij bedoelen hier niet alleen een kopie op dezelfde computer mee, maar meerdere back-ups op diverse opslagmedia. Via de cloud kunt u altijd via het internet bij uw bestanden, deze zijn veilig van lokale schade aan uw PC of laptop.

Daarnaast zijn er de fysieke media zoals CD’s en DVD’s. Door de invloed van de omgeving zijn deze echter slechts enkele jaren te gebruiken voordat ook deze beginnen aan het verval.

Wilt u uw oude device wegdoen, maar de informatie op uw nieuwe zetten? Met een IT bedrijf in Katwijk kan dat! Laat een van onze experts u helpen met het bewaren van waardevolle informatie.

Beveilig uw bestanden

Bij het bewaren van uw bestanden in Katwijk komen we ook op het onderwerp beveiliging. U kunt uw files op allerlei media opslaan, maar hoe veilig zijn deze omgevingen? Met de internetcriminaliteit als groeiende sector is het raadzaam te denken aan het vergrendelen van uw files.

Neem daarbij extra maatregelen wanneer u met de cloud aan de slag gaat. Zorg ervoor dat het netwerk niet zomaar binnengedrongen kan worden door kwaadwillenden.

Laat u het verwisselen van de schijven over aan een expert te Katwijk? Kom vrijblijvend langs bij SAM IT Services.

Laat het verwisselen over aan een IT bedrijf

Ons IT bedrijf kan u het verwisselen van de schijven uit handen nemen. Laat het maken van back-ups over aan een deskundige en kom langs bij ons te Katwijk voor het bewaren van uw belangrijke bestanden.