Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Heerlijk slapen

We weten allemaal dat goed slapen op een goed matras belangrijk is. Maar wat is nou een goed matras en wat is nou een goede slaaphouding. Er zijn zo veel verschillende matrassen en slaaphoudingen. Hoe groter het matras hoe fijner, slapen op de buik is heerlijk, maar is het wel zo verstandig voor je rug.

Om te beginnen. Er zijn heel veel verschillende matrassen. Boxspring, toppers, pocketvering matrassen, tempur matrassen enzovoorts. Tegenwoordig zijn er maar weinig matrassen met 1 soort vulling. De meeste matrassen hebben een vulling met meerdere lagen of 1 of meerdere materialen, zoals diverse soorten schuim, pocketveren, vezels, latex of een combinatie van dit alles. De ideale combinatie die iedereen prettig vindt bestaat niet. Gewoonweg omdat ieder mens anders is en een ander lichaam heeft. Probeer daarom altijd veel matrassen uit voor dat je echt eentje koopt.

Sommige bedrijven geven een proeftijd op de matrassen. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om een matras uit te proberen, en dat is goed want hoe kun je nou in 5 minuten op een matras in de winkel liggen weten off dit het matras is waar je de komende jaren goed op kunt slapen. Zoals gezegd is het heel erg aan te raden om veel matrassen uit te proberen en niet over een dag ijs te gaan. Daarnaast is het verstandig om te kijken of je bij de desbetreffende winkel een proefperiode kan krijgen waardoor je zeker weet dat je het juiste matras kunt kiezen.

Naast het kiezen van het juiste matras moet je ook na denken over het formaat van het matras, hier zijn namelijk ook veel verschillende variaties in. Een matras 120×200, matras 140×200 of een matras 160×200. Het kan wel degelijk een verschil maken hoe je slaapt.

Naast het slapen op het juiste matras voor een goede nachtrust is het van belang om te weten welke houdingen beter en welke houdingen minder goed voor je lichaam zijn. Zo slapen veel mensen op hun zij of rug. Maar zijn er ook veel mensen die slapen op hun buik. Een ding is zeker wat we kunnen zeggen, slapen op je buik is niet bevorderend voor je rug. Doordat in de lagere rug een holte is, en deze holte nog holler wordt wanneer je op je buik slaapt, dit een slechte houding is voor de stand van je ruggenwervel. Vooral voor vrouwen is deze houding slechter, komende door de borsten die de bolling nog extra benadrukt waardoor je gemakkelijk wakker kan worden met een erge pijn in de rug.

http://just-dream.nl/