Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Giveaway of relatiegeschenk? Er is verschil!

Je wilt je merk laten zien, opvallen, vrijgevig overkomen. Je hebt ervoor gekozen dit te doen door iets weg te geven. Nu moet je alleen nog kijken wát je dan weggeeft. In relatiegeschenkenland is hier enorm veel voor te vinden. Het kost tijd om het juiste te vinden en daarom is het handig om wat gerichter te kunnen zoeken. Daarom moet je weten wat jij nodig hebt. En dat is niet altijd een relatiegeschenk. Het kan bijvoorbeeld ook een giveaway zijn. Wat is het verschil en wat valt waaronder? We leggen het je allemaal uit zodat jij precies weet wat je nodig hebt.

Giveaways

Giveaways en relatiegeschenken bedrukken is een vak apart. Wat je nodig hebt, ligt grotendeels aan je doel en doelgroep. Bij giveaways laat je iets zoals eensleutelhanger bedrukken om nieuwe relaties aan te boren. Je richt je dan ook op potentiële relaties. Vaak zijn giveaways ook gericht op naamsbekendheid. Je kunt anti-stressballetjes van je logo voorzien om uit te delen op een evenement, maar je kunt ook hetzelfde doen met pennen of rugzakjes. Ook bijvoorbeeld kleine doosjes pepermuntjes die je aan bezoekers geeft of die ze zelf mogen pakken, vallen onder giveaways.

Relatiegeschenken

Giveaways zijn dus voor de potentiële relaties. Wil je iets voor een bestaande relatie? Dan kun je beter zoeken op relatiegeschenken. Die zijn vaak wat luxer en bedoeld om de relatie te onderstrepen, te versterken of te behouden. Een relatiegeschenk is wat persoonlijker; waar je bij giveaways vaak veel stuks in één keer bedrukt aan iedereen uitdeelt, bedruk je er van relatiegeschenken vaak wat minder, omdat je die alleen aan belangrijke, bestaande relaties geeft. Dat kan keukengerei zijn, verzorgingsproducten, gadgets en ga zo maar door. Giveaways en relatiegeschenken hebben gemeen dat ze op de doelgroep moeten worden afgestemd. Bij giveaways is die alleen wat algemener dan bij relatiegeschenken.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl