Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Geschiedenis van waterpompmerken

Op de markt van waterpompen zijn er meerdere grote namen, zoals u als consument ongetwijfeld zult weten. Als we naar A-merken kijk, zijn er eigenlijk 6 grote spelers. Dit zijn Alko, Bestway, Carat, Comet, DAB en Grundfos. De twee grootste namen in de business zijn echter DAB en Grunfos, waarvan moederbedrijf Grunfos absolute marktleider is. In dit artikel wordt uitgeweid over de geschiedenis van deze twee merken.

Grundfos

Grundfos is een bedrijf die ondertussen al een tijdje op de markt is. Het bedrijf is nu 75 jaar oud, het was net na de tweede wereldoorlog opgericht in Bjerringbro, in het noorden van Denemarken. Eigenlijk was het bedrijf meteen al een succes, zijn eerste pomp, de PIG, sloeg ongelooflijk aan. Deze ervaring is ook te merken, het bedrijf heeft de helft van het marktaandeel in pompen! Het bedrijf groeit nu al meer dan een half decennium continu. Wat ooit begon in het kleine stadje, is nu uitgegroeid tot een bedrijf dat is vertegenwoordigd in 56 landen. Maar toch ligt de kern van het bedrijf nog altijd in Denemarken. Sterker nog, het grootste gedeelte van de taken worden nog altijd vanuit Bjerringbro gedaan.

DAB

DAB is een stuk minder oud dan Grundfos. In de winter van 1975 werd dit bedrijf in Italië opgericht. Met zijn 45 jaar is het dus een relatief jonge speler op de markt. Dat betekent echter niet dat we hen moeten onderschatten. Ze zijn uitgegroeid tot een belangrijke speler met kantoren in 14 landen, verspreidt over bijna elk werelddeel. Momenteel hebben ze bijna 1600 werknemers in dienst. De omzet was in 2017 340 miljoen euro. In 1996 is DAB overgenomen door Grundfos. Echter werkt het bedrijf nog steeds onafhankelijk. Het maakt slecht gebruik van de kennis die er bij Grundfos is. Door deze overname bloeide de groei van DAB en kon DAB in de afgelopen 24 jaar nog meer uitbreiden.

https://www.waterpompshop.nl/