Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Gemakkelijk je eigen suede schoenen verven

Er bestaan verschillende soorten schoenverf voor het verven van je schoenen. Wil je je suede schoenen verven of bijkleuren? Dit kun je gemakkelijk zelf doen. Het is wel belangrijk dat je hierbij niet gehaast te werk gaat. Je kunt je schoenen beter meerdere keren verven dan in één keer teveel verf gebruiken.

Als eerste moet je de veters verwijderen als deze aanwezig zijn. Daarna is het belangrijk dat je de schoenen grondig schoonmaakt. Bij suede schoenen wordt het schoenpaar gereinigd door de schoenen te stomen en op te borstelen. Bij leren schoenen wordt de oude verflaag en het vet verwijderd met een speciale leder cleaner. Na deze stap is het nodig dat de schoenen een tijdje drogen.

Vervolgens worden de schoenen opgevuld, zodat het materiaal goed aangespannen wordt en er geen plooien meer zijn. Dit wordt gedaan zodat de verf verspreid wordt en elk oppervlak van de schoen bereikt kan worden. Als er delen zijn die je niet geverfd wil hebben, kun je deze afplakken. Er wordt speciale suede verf gebruikt bij het verven van de schoenen. De verf moet netjes en gelijk verspreid worden over het oppervlak. Breng de verf ook niet te dik aan. Je kunt beter twee dunne laagjes verf gebruiken dan één dikke laag. Hoeveel verf er gebruikt dient te worden is afhankelijk van het materiaal van de schoenen en wat de kwaliteit is van het materiaal. De hoeveelheid verf die nodig is bij het verven van suede schoenen verschilt bijvoorbeeld met de hoeveelheid verf die nodig is bij het verven van leren schoenen.

Na het aanbrengen van de verf moeten de schoenen weer goed drogen, zodat de verf zich kan hechten en er een mooi resultaat kan ontstaan. Wanneer de schoenen droog zijn kun je de schoenen nog even opborstelen en kan je de vullingen verwijderen. Met behulp van een kleurcrème poetsbeurt kun je je leren schoenen een mooi glanzend effect geven.

https://www.deleerverfwinkel.nl/