Steeds meer mensen willen hun eigen woning ontwerpen. Omdat er tegenwoordig zoveel grond beschikbaar is in opkomende steden zoals bijvoorbeeld Weesp of Almere, is die mogelijkheid er ook en liggen de kosten relatief laag. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken?

Eerst moet je de grond kopen. Die grond moet dan bouwrijp gemaakt worden, oftewel er moeten geen obstakels meer op of in de grond staan. Daarna moet de grond woonrijp gemaakt worden. Dit betekent dat er riolering geplaatst wordt, er elektriciteit wordt aangelegd en een stoep en een weg voor het huis gebouwd wordt.

Daarnaast moeten er plannen voor het huis gemaakt worden; hoe groot moet het zijn, hoe hoog en welke vorm moet het hebben. Ook praktische zaken zoals van welk materiaal het gemaakt moet worden, komt aan bod.

Daarna kan er begonnen worden met de bouw. Ook hier heeft degene die opdracht gaf tot de bouw veel invloed; alles moet gedaan worden om zijn of haar visie waar te maken. Tijdens het begin van de bouw is er nog niet heel veel wat kan afwijken. Maar wanneer de kamers worden ingedeeld qua waar wastafels, toiletten en keukens komen, is er veel inspraak van de opdrachtgever.

Bij de volgende fase, het opmaken van het huis, is die invloed al helemaal groot. Vooral in ruimtes zoals de keuken of de badkamer. De visie van de opdrachtgever is hier enorm belangrijk, omdat het op zijn of haar persoonlijke stijl afgestemd moet zijn.

De opdrachtgever krijgt naarmate het project ontwikkelt, dus steeds meer verantwoordelijkheid. Van de badkamerindeling tot de Zoldertrap en van de soort Trapleuning hout tot de het blad op het aanrecht.

Het is dus een project dat veel tijd en moeite kost, maar is het zeker waard. Want als je klaar bent, heb je een huis dat helemaal voor jou gemaakt is en dus aan al jouw eisen voldoet.

https://www.lamiwood.nl/