Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Een prachtige kap

Je ziet het steeds vaker op nieuw bouw huizen maar ook op huizen die al jaren bestaan of op boerderijen. Rieten daken zijn helemaal in. En logisch wat het bied vele voordelen. Rieten daken kunnen een hele karakteristieke uitstraling geven aan uw huis, maar daarnaast is het ook erg warm en isolerend. Het is modern en tijdloos het past op ieder soort huis, van boerderij tot villa tot bungalow tot een minimalistisch nieuwbouwhuis.

Riet word al heel lang gebruikt als dakbedekking en is in zijn tijd mee gegaan tot een stijlvolle dakbedekking. Misschien heb je het wel eens gehoord dat vroeger rieten daken nog wel eens vlam vatte. Tegenwoordig zijn de rieten daken zo danig goed uitgerust met een gesloten onderconstructie dat een brand veel minder snel om zich heen kan grijpen waardoor de rieten daken veel beter beschermd zijn tegen brand. Deze techniek heeft het tevens mogelijk gemaakt om een rieten dak voor de zelfde prijs te kunnen verzekeren als een pannen dak.

Vaak wordt gedacht dat een rieten dak alleen bij een luxe villa of een woonboerderij past en niet bij minimalistische nieuwbouw. Gelukkig is dit wel het geval. Of het feit dat er momenteel een pannendak op het huis ligt en dit niet naar een rieten dak kan worden omgebouwd. Dit kan gelukkig ook. Het traject van pannen naar riet bestaat uit vier fases. Vaak wordt er daarom voor een alles in een pakket gekozen., rietdekwerkzaamheden, eventueel timmerwerk aan de dakconstructie en het leveren en aanbrengen van dakkapellen en of dakvensters. Dit alles word gedaan door een rietdekkersbedrijf waar een gespecialiseerde rietdekker met jaren lange ervaring de daken komt bedekken.

Om na het dekken van het dak met riet, het riet in optimale conditie te houden is het nodig om aan het rieten dak regelmatig onderhoud te verrichten. Dit kan gaan van een controle op kleine schade, tot het volledig renoveren van het rieten dak. Het jaarlijkse onderhoud van de rieten kap komt uiteindelijk de levensduur ten goede. Laat het rieten dak regelmatig na kijken, dan blijven de grote renovaties weg.

http://www.rietwerk.nl