Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Drie redenen waarom een eigen website belangrijk is als ondernemer

Drie redenen waarom een eigen website belangrijk is als ondernemer

In de digitale tijdperk waarin we momenteel leven is het voor een onderneming ondenkbaar om op het internet inactief te blijven. Zowel kleine als grotere bedrijven openen steeds vaker een eigen sociale media kanaal voor hun bedrijf. Echter zijn er nog altijd zaken die het belang van een eigen website onderschatten. Zij denken onterecht dat sociale media voldoende is. Afhankelijk van je doelgroep zorgt een website – naast je sociale media kanalen – voor nog meer bereik. Nadat een front-end developer de website klantvriendelijk genoeg heeft gemaakt, is het tijd om van alle voordelen te genieten die het met zich meebrengt.

Vergroot je bereik

Wanneer je als ondernemer alleen actief bent op sociale media loop je het risico dat je niet alle potentiële klanten bereikt. Het is namelijk goed mogelijk dat niet iedereen uit je doelgroep actief is op bijvoorbeeld Instagram, Facebook, Twitter of LinkedIn. Surfen op het internet daarentegen doet vrijwel iedereen. Met een eigen website bereik je daardoor ook de mensen zonder een sociale media account.  

 

Concurrenten zijn je anders voor

Als je geen eigen website hebt loop je dus het risico dat je niet iedereen uit je doelgroep bereikt. Een andere bedreiging is dat jouw grootste concurrenten wel een website hebben en waardoor potentiële klanten hen sneller vinden in zoekmachines. Ook dit dat geval raak je onnodig eventuele toekomstige consumenten kwijt als je geen eigen website hebt.

 

Extra waarden toevoegen

Tot slot heeft een eigen website ook een ander voordeel. Het is de perfecte manier om meer diensten te verlenen aan de klant. Op sociale media lukt dat namelijk minder goed. Daar kunnen je volgers voornamelijk zien welke producten je biedt. Op je website kan je het bijvoorbeeld ook mogelijk maken om klanten een afspraak zelf in te laten plannen. Java programmeurs zorgen ervoor dat je website aansluit op de wensen die je hebt.

https://www.kojac.nl/