Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

DIY kerstkleding

Kerstkleding is een ongelooflijk grote rage die de afgelopen jaren is overgewaaid uit de Verenigde Staten. De winkels hangen er dan ook vol mee en je kunt zo’n beetje alles in kerststijl kopen. Probleem hiermee is echter dat deze kerstkleding vaak erg hoog in prijs is, en je draagt het eigenlijk maar een paar keer per jaar. En je kan het ook niet echt met het kerstdiner of tijdens de kerstviering op je werk, dragen. Voor velen is het dan ook een investering die het eigenlijk niet helemaal waard is. Daarom kun je beter je eigen kleding voor de kerst maken, door “Do It Yourselfs” uit te voeren.

  1. Kerstsokken

Sokken voor de kerst zijn erg makkelijk en leuk te maken. Koop bij een goedkope winkel een aantal paar sokken, wat watten en verschillende kleuren stiften die goed houden op textiel. Heb je rode sokken gekocht, dan kan je er met watten een rand boven maken. Je kunt ze eenmalig dragen, of ophangen als kerstdecoratie. Voor de andere sokken kun je er patronen op tekenen die te maken hebben met de kerst. Rendieren, sneeuwvlokken, cadeautjes, je kunt het zo creatief maken als je maar wilt.

  1. Foute kersttruien

Foute kersttruien is een bekende DIY. Online zijn talloze patronen te vinden om een mooie kersttrui te breien, maar ook als je daar niet zo goed in bent, kan je een mooie kersttrui krijgen. Kies een goedkope trui in een egale kleur. Ga op zoek naar stiften voor textiel, en ga naar de lokale knutselshop voor leuke versiering voor op de trui. Een voorbeeld van een leuke versiering zijn glitterbolletjes. Die kun je op de trui naaien en als je er achter een boom tekent, heb je een kerstboom met 3D kerstballen. Ook hier kunnen je kerstpatronen als cadeautjes en sneeuwvlokken tekenen. Het kost wat tijd, maar het is veel persoonlijker en creatiever.

 

https://www.uglyxmas.nl/