Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

De werking van zonnepanelen in het kort

Inmiddels is de aanschaf van zonnepanelen een opkomende trend. Steeds meer woningen worden voorzien van de panelen en steeds meer huishoudens worden eigen energieleverancier. Voor het milieu is deze ontwikkeling enorm positief, bij het opwekken van energie door de zonnepanelen komen er immers geen schadelijke stoffen vrij.

Met een oog gericht op het huidige klimaatprobleem, probeert de overheid de mensen de stimuleren gebruik te maken van de duurzame zonnepanelen. Hierdoor zullen de zonnepanelen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk een grote rol spelen in ieders leven. Hoe zo’n paneel energie produceert, zal in dit artikel besproken worden.

Werking van zonnepanelen

Een zonnepaneel omvat meerdere zonnecellen. Deze cellen zijn in de meeste gevallen gemaakt van silicum, dat enkel stroom geleid indien er licht op de cellen valt. Wanneer het zonnepaneel zonlicht ontvangst, zal er een elektrische stroom ontstaan tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading onder de cel. Deze stroom wordt gelijkstroom genoemd.

Echter is de gelijkstroom nog niet bruikbaar voor een huishouden. Om de gelijkstroom om te zetten in wisselstroom, de bruikbare stroom, zal de omvormer in werking gaan. De wisselstroom zal vervolgens het elektriciteitsnet opgestuurd worden, zodat de geproduceerde stroom daadwerkelijk gebruikt kan worden.

Het hele jaar door

De kwaliteits zonnepanelen bieden veel voordelen. Energie werd normaliter opgewekt door de verbranding van fossiele brandstoffen, waarbij veel schadelijke stoffen vrijkwamen en het milieu beschadigden. De zonnepanelen kwamen als geroepen. Hierbij wordt enkel gebruik gemaakt van het gratis zonlicht en zal het milieu, gedurende de productie, niet beschadigen.

De zonnepanelen lijken alleen in de zomer gunstig te zijn, de zon schijnt in de winter ten slotte maar enkele uurtjes. Toch zal er meer energie geproduceerd worden dan men denkt. De zon schijnt wellicht minder dan in de zomer, maar de zonnepanelen zijn, ook bij bewolkt weer, in staat energie op te wekken. Daarbij is het altijd mogelijk om het tekort aan energie aan te vullen met energie van het net. Hierdoor zullen de huishoudens altijd voorzien zijn van genoeg energie.

http://solar-box.nl