Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

De voor- en nadelen van wonen in een grote stad

De voor- en nadelen van wonen in een grote stad

De vier grote steden van Nederland zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.  In totaal wonen daar respectievelijk 872.922, 587.960, 547.757 en 350.000 mensen. Het zijn populaire steden om in te wonen voor vrijwel iedereen.  Zowel autochtonen als immigranten verblijven er graag. Ook expats kiezen steeds vaker voor de grote Nederlandse steden. En hetzelfde geldt ook voor jongeren en ouderen. Maar wat maakt de vier grote steden zo gewild om in te wonen? En wat kan er juist voor zorgen dat het misschien wel erg tegenvalt?

Voor ieder wat wils

In de vier grote steden kom je niets te kort. Door het feit dat er mensen vanuit heel de wereld wonen,  vind je er internationale winkels en restaurants die je elders niet hebt. Dat maakt het leven daar erg gevarieerd. Verder vind je in de grote steden veel hogescholen en universiteiten, wat voor studenten natuurlijk extra fijn is. Zij hoeven daardoor geen lange afstanden af te leggen om colleges te volgen of toetsen te maken. Een ander voordeel van wonen in een grote stad is het grote aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten. In het weekend en in de vakanties hoef je je dus nooit te vervelen.

 

Veiligheid is niet vanzelfsprekend

Wonen in één van de grote steden heeft natuurlijk ook nadelen.  Als je in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht goed om je heen kijkt, valt het je ongetwijfeld meteen op dat er vrijwel overal camera systemen aanwezig zijn. Dat heeft te maken met het feit dat criminaliteit het meest  voorkomt in  grote steden. Een ander nadeel is de drukte. Vooral mensen die in het centrum wonen, hebben over het algemeen last van de stadse drukte.

De vier steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht tellen de meeste inwoners van het land. Naast voordelen, ondervinden mensen die in de vier grote steden wonen ook nadelen. Zo hebben zij vrijwel allemaal een goed camera beveiliging nodig omdat er veel criminaliteit heerst en is het er soms net te druk voor een aantal mensen.

https://www.groenewegendelft.nl/