Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Dé oplossingen voor de klimaatcrisis

Het is u vast niet ontgaan dat wij nu in tijden van klimaatverandering leven. Ons klimaat zorgt ervoor dat wij nu op aarde kunnen leven en niet doodvriezen of verbranden van de hitte. Leven op aarde is mogelijk door ons klimaat en wij laten het klimaat nu in de steek. 

Onlangs is er een rapport van wetenschappers naar buiten gebracht over de ernst van de klimaatcrisis. De aarde is al zodanig opgewarmt dat een aantal gevolgen al onterugkeerbaar zijn en de aarde blijft nog opwarmen. Als we zo doorgaan zal de aarde uiteindelijk 4 graden Celsius opwarmen. In het Parijs Akkoord, of klimaatakkoord, is een internationaal verdrag van de VN met afspraken tussen meerdere landen. Het doel dat in dit verdrag staat is de maximale opwarming van 2 graden Celsius en het streven naar 1,5 graden Celsius. Volgens wetenschappers is 1,5 graden Celsius al te hoog. 

 

Oplossingen

Allereerst moeten landen de klimaatcrisis uitroepen en beleid en wetten maken zodat er actie moet worden ondernomen, wetten zijn namelijk bindend. 

 

Voorlichting op scholen, kantoren, steden en openbare plekken zijn van noodzaak. De mens moet zelf hun leven verbeteren, om gezamenlijk vooruitgang te boeken. 

 

De overheid moet daarnaast het gebruik van groene energie, zoals zonnepanelen kopen en het rijden in elektrische auto’s aanmoedigen door campagnes en subsidies.  

 

Ook moeten bedrijven met te hoge uitstoot worden bestraft. 70% van de uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door 100 bedrijven. Dit is natuurlijk te gek voor woorden. 

 

Ontbossing moet worden gestopt of verminderd. Bomen en planten nemen koolstofdioxide op, een van de broeikasgassen. Hoe meer bomen, hoe minder broeikasgassen in de lucht en dus minder opwarming van de aarde. Het is dus belangrijk dat we nieuwe bomen planten en ook minder bossen kappen. Je kan hier zelf aan meewerken door minder papier te gebruiken en bijvoorbeeld een laptop aan te schaffen of je tuin vol planten. 

 

Hoe dan ook, er moet iets gebeuren. Dus kies voor goedkope zonnepanelen, een elektrische auto en koop minder schriften en vecht tegen klimaatverandering!

 

http://economy.nl