Online marketing firm
Image default
Business

De leukste tools voor Instagram

Instagram is een nog steeds hard groeiend social media platform. Dagelijks worden er veel foto’s en filmpjes gedeeld, die miljoenen likes per dag binnen halen. Buiten dat het persoonlijk leuk is om te gebruiken, is het voor bedrijven ook een erg krachtig platform. Goed gebruiken maken van Instagram vergt wel enige specialisatie, daarom wordt dit ook wel vaker uitbesteed. Gelukkig zijn er ook best wel wat tools die je helpen om het gebruik van dit platform makkelijker te maken.

Plannen van Instagram berichten

Hoewel het hartstikke leuk is om met Instagram bezig te zijn, gaat er soms veel tijd inzitten. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat je vergeet om een bericht te posten. Gelukkig zijn daar genoeg tools voor, bijvoorbeeld Hootsuite. Deze tool helpt je niet alleen bij het plannen van berichten, je hebt ook inzicht in berichten, analytics en advertenties. Alles in één handige tool, dus je hebt niet anders meer nodig. Plan één keer in de week/maand als je posts in en je hoeft daar in ieder geval niet meer naar om te kijken!

Ontwerpen van Instagram berichten

Wil je je berichten graag nét dat beetje meer geven? Maak dan gebruik van een tool die je helpt met het ontwerpen van content. Ook hier zijn genoeg apps voor die je makkelijk binnen je bedrijf kan gebruiken. Een voorbeeld hiervan is de app Canva. Via deze app kan je makkelijk je foto’s opmaken, tekst toevoegen en leuke verhalen maken. Er zijn verschillende voorbeelden in de app te vinden waar je inspiratie uit kan halen. Daarnaast kan je gebruik maken van verschillende gratis fonts, pictogrammen en foto’s. Lekker makkelijk!

Hashtags vinden op Instagram

Wanneer je wilt dat je berichten goed door klanten gezien en gevonden worden, is het belangrijk om gebruik te maken van relevante hashtags. Je kunt hiervoor op zoek gaan in de berichten van je concurrenten, maar je kan het nóg makkelijker maken voor jezelf. Er zijn hier namelijk ook meerdere tools voor te vinden, die je kan gebruiken om gemakkelijk relevante hashtags voor bij jouw bericht te vinden. De app Autohash zoekt op basis van kunstmatige intelligentie voorwerpen in jouw foto. Wanneer een voorwerp is herkent zoekt de app automatisch een passende en relevante hashtag.

https://tools2grow.nl/instagram-marketing/