Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

De grootste kenmerken van drie generaties

De grootste kenmerken van drie generaties

In deze maatschappij leven verschillende generaties samen. Dat gaat tot heden erg goed. Elke generatie kent zo hun sterke en zwakke punten. En niet alle vakgebieden komen in aanmerking met alle generaties op de werkvloer. Bij welke banen kom je bepaalde generaties het meest tegen en wat zijn hun grootste kenmerken?

Babyboomers

De babyboomers betreft de mensen die geboren zijn tussen 1945 en 1955. De leeftijd van de mensen die tot deze generatie behoren ligt tussen de 66 en 76 jaar. Zij waren net na de oorlog in grote aantallen geboren. Babyboomers hebben alleen maar welvaartsstijging meegemaakt en konden zich daardoor richten op zelfontplooiing en vrije moraal. Tot de dag van vandaag vormen zij nog steeds een grote groep in de maatschappij. Helaas zijn veel van hen door ouderdom niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen. Daarom woont een groot deel van hen in verzorgingshuizen. Hoewel het erg vriendelijke mensen zijn, hebben verzorgers toch een training omgaan met agressie moeten volgen. Vooral omdat een aantal ouderen door bijvoorbeeld dementie zonder directe aanleiding gewelddadig gedrag kunnen vertonen.

 

Millennials

De generatie Y, ook wel de millennials genoemd, zijn de (klein) kinderen van de babyboomers. Zij zijn geboren tussen 1986 en het jaar 2000. Deze generatie vormt op dit moment een groot deel van de huidige studenten en starters op de arbeidsmarkt. Veel van hen werken nu bijvoorbeeld in de verzorgingshuizen waar veel babyboomers verblijven. Bij een omgaan met agressie training zijn de meeste deelnemers afkomstig van de generatie Y.

 

Generatie Z

De enige generatie die geen wereld zonder internet kent is de generatie Z. Zij zijn opgegroeid met het internet en worden ook wel de ‘digital natives’ genoemd. Kenmerkend aan hen is dat zij alles tegelijkertijd kunnen doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld netflixen en tegelijkertijd muziek luisteren. Deze generatie is vooral op basis- en middelbare scholen te vinden. Naast school hebben zij ook vaak een bijbaantje als bezorger of vakkenvuller in een supermarkt.

 

https://www.zelfsterk.nl/