Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

Beginnen met fotograferen

Op het moment dat je je allereerste camera aangeschaft hebt en klaar bent om te beginnen met fotograferen, dan is het belangrijk dat je als eerste de handleiding van je camera globaal door gaat lezen. Op deze manier kom je op een snelle manier in aanraking met de specifieke opties die je camera jou te bieden heeft. Zorg er dan ook wel voor dat je je camera bij de hand gaat houden, om meteen te kijken hoe het werkt. Op het moment dat je alleen de handleiding door gaat lezen, dan zal alles veel makkelijker lijken dan het werkelijk is. Zo zal je een aantal instellingen moeten gaan veranderen.

Zoek voordat je aan een basiscursus fotografie begint eerst eens een aantal situaties of objecten die je op de foto kan zetten. Gebruik daarbij de techniek die je hebt geleerd uit je handleiding, en breng deze meteen in de praktijk. Dit zorgt ervoor dat je de techniek beter zult onthouden, maar dat je deze eveneens goed leert te gebruiken. Wanneer je aan het fotograferen geslagen bent moet je ervoor zorgen dat je goed kijkt naar de compositie van de obstakels die je in je lens te zien krijgt. Als je een idee hebt van het beeld dat je wilt krijgen, mot je ervoor zorgen dat de gekozen objecten er ook daadwerkelijk uitspringen. Zoiets gebeurt namelijk niet alleen met de juiste fotobewerking, maar zal ook al op de werkelijke foto gezien moeten worden. Zorg er ook voor dat je niet wordt afgeleid door de andere objecten die in beeld komen. Je kan eventueel dichterbij het object gaan staan, zodat je zeker weet dat je onderwerp goed in beeld komen.

Ook moet je er goed opletten dat het object of de persoon die je op de foto wilt zetten scherp in beeld is. Ook zou je de achtergrond wazig kunnen maken en het object scherp om het eruit te laten springen.

http://www.beeldacademy.nl