Online marketing firm
Image default
Computers / Software / Internet

5 voordelen van tentamentraining van een expert

Onze correspondent volgde een tentamentraining bij een externe partij zodat jij weet waar je aan begint als je een tentamentraining overweegt. We kozen voor centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium en volgden een tentamentrainingvoor vak Inleiding in de Statistiek. We melden ons met z’n tweetjes aan, maar uiteindelijk volgde onze correspondent een privétraining. Hieronder lees je over onze bevindingen en de 5 voordelen.

 

  1. Intensieve hulp

Het allergrootste voordeel van tentamentraining zoals Scriptium die aanbiedt is de hoge intensiviteit van de training. Onze training vond plaats verdeeld in twee sessies van drie uur. We zagen er eerlijk gezegd een beetje tegenop om drie uur achter elkaar met statistiekbezig te zijn, maar de tijd vloog voorbij. We begonnen met een recap van alle stof en eindigde met een oefententamen en oefenvragen. Omdat je zo intensief bezig bent, begin je vanzelf verbanden te leggen tussen zaken en blijft alles veel beter hangen.

 

  1. Persoonlijke training

Onze correspondent had zich ingeschreven voor een privétraining. Dat betekende dat hij via Skype contact kreeg met een tentamentrainer die alleen aan hem tentamentraining zou gaan geven. Die persoonlijke aandacht was hard nodig en zeer fijn. Hij kon alles vragen, kon zaken zo vaak herhalen als nodig was en hoefde daarbij geen rekening te houden met het leertempo van andere studenten.

 

  1. Zelf datum en tijd bepalen

Deze privétraining mochten we zelf plannen. In overleg met de tentamentrainer hebben we een dag en een tijd gekozen die ons uitkwam. Het was heel fijn dat de training ’s avonds kon plaatsvinden. De tweede sessie hadden we op een zaterdagmiddag. Je zit zo dus niet vast aan tijden en data die bepaald zijn door Scriptium zelf. We hebben het ook even nagevraagd ter informatie: in overleg met de tentamentrainer kun je trainingsdata ook verzetten, mocht er onverhoopt iets tussenkomen.

 

  1. De trainer vooraf ontmoeten

Als je je inschrijft voor een tentamentraining, krijg je eerst een bevestigingsmail en daarna volgt er een telefonisch kennismakingsgesprek met je trainer. Zo heb je dus al kennisgemaakt voordat jullie aan de slag gaan. Ook is dit gesprek een mogelijkheid om gedetailleerd te vertellen waar je precies mee zit en waar de trainer je het beste mee kan helpen. Dat geeft toch vertrouwen zo vlak voor zo’n training. De trainer vertelde bijvoorbeeld ook aan de telefoon dat hij veel ervaring had met statistiekbegeleiding en studiebegeleiding en dat we hem daarvoor ook altijd konden inschakelen als we dat wilden.

 

  1. Online training

We waren er een beetje sceptisch over in eerste instantie: online trainingen. Je hebt toch het idee dat face-to-facecontact beter werkt. We waren zeer blij verrast door de mogelijkheden van Skype. De verbinding was goed en we konden elkaar goed zien en verstaan. Het was eigenlijk net alsof we ergens in een lokaal zaten, alleen had onze correspondent al het materiaal bij de hand en raakte niemand tijd en geld kwijt aan reizen.

https://scriptium.nl/